Primarul Ion Lungu a anunțat că se antrenează să participe la Crosul Sucevei. Acțiunea se va organiza în toamnă


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a declarat, joi, că se antrenează să participe la Crosul Sucevei și a menționat că acțiunea se va desfășura în toamna acestui an.

Lungu a fost întrebat, joi, în cadrul comandamentului Centenar, dacă se mai organizează în acest an Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru și Crosul Sucevei, manifestări ce au fost până acum incluse în calendarul de activități.

El a răspuns că în locul Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru se organizează și este acum în desfășurare Festivalul Teatrului Municipal „Matei Vișniec”, manifestare sub egida Ministerului Culturii, artătând că acest festival este superior FIST.

Totodată, primarul a spus că în acest an Crosul Sucevei se va desfășura în toamnă.

„Crosul Sucevei se va desfășura în toamnă și vreau să particip și eu. Mă antrenez acum”, a spus Lungu.

Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul județean Dan Ioan Cușnir, a întrebat, săptămâna trecută, într-o conferință de presă, dacă primarul Sucevei, Ion Lungu, finanțează evenimente culturale doar în campania electorală, arătând că două astfel de evenimente importante, un festival de teatru și Crosul Sucevei nu se mai află pe lista manifestărilor finanțate.

„După două ediţii al Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru(FIST), festival inclus în Strategia  Culturală a Sucevei, festival preluat de Primăria Sucevei de la Consiliul Judeţean, acesta nu mai apare pe lista evenimentelor finanţate de Primăria Sucevei. După două ediţii de Crosul Sucevei, eveniment preluat de Primăria Sucevei de la deputatul Ioan Bălan, se pare că nici acesta nu se va mai desfăşura”, a spus Dan Ioan Cușnir.

El s-a întrebat care este strategia primarului pentru dezvoltarea culurală și sportivă a municipiului.

„La Suceava finanţăm evenimentele culturale şi sportive doar în anii electorali? Această este strategia lui Ion Lungu pentru dezvoltarea culturală şi sportivă a Sucevei?”, s-a întrebat Cușnir.


Intră acum și în grupul de