Bărbat din Ulma reținut pentru că a încălcat ordinul de restricție și a spart un geam al locuinței fostei soții


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 45 de ani din Ulma a fost reținut și este cercetat pentru nerespectarea hotărârilor judecătorești și distrugere pentru că a încălcat ordinul de restricție și a spart un geam al locuinței fostei soții.

Poliția Județeană Suceava, a transmis că polițiștii Postului de Poliție Ulma au fost sesizați telefonic, miercuri,   de o femeie de 49 de ani, din comuna Ulma, care a reclamat faptul că la domiciliul acesteia a venit fostul soț și i-a distrus cu pumnii un geam de la locuință, prejudiciul fiind de 50 de lei.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că la domiciliul femeii a venit fostul soț în vârstă de 45 de ani, din aceeași localitate, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a spart cu pumnii geamul ușii de la intrarea dormitorului din incinta imobilului unde femeia locuieşte.

FOTO: http://www.reporterntv.ro

Fostul soţ are ordin de restricție prin hotărâre judecătorească, prin care nu are voie să se apropie de domiciliul reclamantei la o distanță de mai puţin de 200 de metri și să nu ia contact cu aceasta prin telefon sau alte mijloace.

Polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus au dispus prin ordonanţă reţinerea acestuia pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „nerespectarea hotărârii judecătorești” şi „distrugere”.

Poliția Județeană Suceava reamintește că cererile pentru emiterea ordinului de protecţie pentru victimele violenţei în familie se vor judeca de urgenţă, în termen de cel mult 72 de ore de la depunerea cererii.

Conform legii, persoana a carei viata, integritate fizică sau psihică, ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violență din partea unui membru al familiei poate solicita instanței ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecție, prin care să dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe măsuri, respectiv obligații sau interdicții.

„Prevenirea violenţei intrafamiliale este o prioritate pentru poliţişti, având în vedere implicaţiile deosebite asupra copiilor generate de comportamentul violent în mediul familial”, notează Poliția Județeană Suceava. (N.B.)


Intră acum și în grupul de