FOTBAL : Mircea Sandu: Vreau romani in finala Cupei UEFA din 2012 de la Bucuresti!


Intră acum și în grupul de

Mircea Sandu a facut un anunt pompos în seara zilei de joi, atunci când a declarat ca finala Cupei UEFA se va disputa „în mod cert” la Bucuresti. Singurul impediment este legat de finalizarea lucrarilor la noua arena „Lia Manoliu”. Dar daca termenul limita va fi respectat, nimic nu ne va mai putea priva sa mutam în România ultimul act al acestei competitii europene.

„Sper ca noul stadion sa fie gata în 2010, si în 2012 aducem finala Cupei UEFA, daca am stadionul. În toamna acestui an hotarâm si în mod cert va fi Bucurestiul”, a declarat Sandu. Însa adevaratul strigat de lupta a urmat imediat, atunci când presedintele FRF i-a îndrumat pe finantatorii mioritici sa investeasca mai mult în echipe. Scopul: „Nasul” îsi doreste eventul în 2012, adica finala Cupei UEFA, dar disputata de o echipa din Liga I, în fata propriilor suporteri. „Atrag atentia cluburilor si investitorilor ca îsi pot pregati de pe acum viitoarea câstigatoare a Cupei UEFA. Important e sa ajunga o echipa româneasca în finala”, a mai precizat Sandu.

Dar cum echipele românesti au cam dat rateu în competitiile europene de anul trecut, presedintele FRF a pregatit o sumedenie de sfaturi pentru sezoanele urmatoare. Astfel, pentru a putea trai marea finala din 2012 pe propria piele, cluburile au de urmat doar câtiva pasi: administratie, un buget de peste 40 de milioane, achizitii de jucatori de mare valoare, cautatorii de valori. Si infrastuctura… Toate pentru a ne bucura de o atmosfera incredibila si de sansa de a scrie istorie în sportul rege. Uitând complet de macelul de pe strazile din Manchester, Mircea Sandu s-a declarat multumit de ultima finala a Cupei UEFA: „Am vazut 100.000 de scotieni, cred ca daca erau 1.000 de români, se comportau absolut….nu vreau sa-i jignesc pe suporterii români, dar trebuie sã învatam sa ne comportam. Ei s-au comportat admirabil. Zenit a avut valoare superioara si a câstigat pe merit, nu stiu daca era vreo echipa care s-o învinga miercuri”.


Intră acum și în grupul de