Idei pentru dezvoltarea afacerilor, dezbătute de antreprenori de succes la conferința AFACERI.RO de la sediul Camerei de Comerț și Industrie Suceava


Intră acum și în grupul de

La sediul Camerei de Comerț și Industrie Suceava a avut loc, vineri, 19 mai a.c., o nouă ediție a Conferinței AFACERI.RO – Dezvoltarea și accelerarea afacerilor, eveniment ajuns la cea de-a cincea ediție.

Conferința AFACERI.RO a reunit personalități din mediul de afaceri regional și național, oameni de afaceri cu experiență, care au vorbit despre proiecte de succes, provocări depășite și despre cum se poate dezvolta un business de succes în România.

„Împreună cu partenerii noștri de la Camera de Comerț și Industrie Suceava organizăm o întâlnire în care am adăugat ingredientele oricărei întâlniri de succes pentru antreprenori. Avem astăzi, la a cincea ediție, povești despre oameni care au reușit în afaceri, detalii despre noi metode pentru dezvoltarea afacerii, oameni cu povești și proiecte interesante, companii cunoscute pe plan local, național și internațional”, a declarat moderatorul conferinței AFACERI.RO, Marius Alexa, CEO al companiei Arhipelago.

La rândul său, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, omul de afaceri Nicolae Troaşe, a declarat că evenimentul reprezintă o bună oportunitate pentru mediul local de business pentru a împărtăși din experiența acumulată.

„Este foarte bine că se organizează astfel de conferințe pentru ca cei care au afaceri și care au reușit să aibă rezultate pozitive să împărtășească din experiența lor. Sunt încântat că și prin Programul Start-Up Nation România sunt foarte mulți tineri optimiști care încearcă să deschidă o afacere bună în zona nastră”, a declarat Nicolae Troaşe.

Acesta a menționat că mediul de afaceri trebuie încurajat și prin alte inițiative legislative, arătând că este dificil de creat o afacere de succes.

„Cred că trebuie creat un mediu economic care să ne susțină. Din păcate, este foarte greu să începi o afacere și să o aducem să fie de succes”, a menționat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava.

Conferința AFACERI.RO, unul din cele mai ample manifestări de business din județ, a fost structurată pe două secțiuni, „Dezvoltarea afacerilor”, în cadrul căreia speakerii au oferit informaţii despre poveştile de succes ale unor antreprenori recunoscuți la nivel național, precum și modalitățile de dezvoltare a afacerii prin accesarea fondurilor europene și „Workshop-uri interactive” despre cunoașterea echipei și despre noutățile și provocările cotei de TVA.

Astfel, tematicile abordate la ediția din acest an a conferinței au făcut referire la modalitățile de dezvoltare a afacerilor, la consultanța și finanțarea pentru afaceri, dar și la provocările și oportunitățile pentru antreprenori.

Printre cei care au luat cuvântul la Conferinţa AFACERI.RO și au prezentat proiectele lor de succes s-au aflat Valentin Nicoară şi Andrei Ursachi, care au vorbit în prima parte a evenimentului despre provocările unui tânăr antreprenor și cum se pot obține finanțări pe platformele online de tip Kickstarters, iar Andreea Maftei a prezentat tendințele în fiscalitate.

Printre invitaţii de marcă de anul acesta s-au regăsit şi Aurel Bobu, fondatorul şi proprietarul companiei Marelbo, Alina Ciupercovici, managerul Clinicii ALIAT Suceava, dar și Florin Irimescu, manager ValePutna.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de