O mie de cărţi în limba engleză, colectate în cadrul Campaniei „Donează o carte şi schimbă viitorul unui copil”, au ajuns la Biblioteca Bucovinei şi la alte nouă biblioteci publice din judeţ


Intră acum și în grupul de

Circa o mie  de cărţi în limba engleză vor putea în curând să fie împrumutate de la bibliotecile publice din Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Drăguşeni, Panaci, Iacobeni, Grămeşti, Râşca, Horodnic de Sus, Preuteşti şi Drăgoieşti.

Astfel, elevii, cadrele didactice, dar şi publicul larg, vor beneficia de un fond de carte în limba engleză mai mult decât atractiv.

Potrivit managerului Bibliotecii Bucovinei ”I.G.Sbiera”, Gabriel Cărăbuș, cărţile au fost colectate în cadrul Campaniei „Donează o carte şi schimbă viitorul unui copil”, un proiect iniţiat de Alina Balaţchi şi derulat de către asociaţiile Romanian Women in UK şi Opes Foundation, ambele cu sediul în Londra, Marea Britanie.

”Prin acest proiect au fost îmbunătăţite fondurile de carte de care dispun Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava, Biblioteca Municipală Câmpulung Moldovenesc, bibliotecile comunale din Drăguşeni, Panaci, Iacobeni, Grămeşti, Râşca, Horodnic de Sus, Preuteşti şi Drăgoieşti. De altfel, tot urmare a acestui proiect şi fondurile de carte în limba engleză din 14 şcoli din judeţ s-au îmbogăţit substanţial.

Pe de altă parte, trebuie spus faptul că şi Biblioteca Bucovinei “I. G. Sbiera” Suceava a derulat o campanie de strângere de cărţi în limba română „Dăruieşte poveşti”, prin care s-au strâns peste 300 de cărţi ce au fost donate copiilor români ce participă la cursurile şcolilor „AlexZ – Româneşte de la A la Z” din Londra şi „Elena Rosetti Cuza” din Atena, Grecia”, a arătat Cărăbuș.

El a menționat că ideea parteneriatului între Suceava şi Londra, respectiv Atena, şi în mod concret a campaniilor de strangere de carte a apărut ca urmare a activităţii “Copiii românilor din diaspora” organizată în vara anului trecut de Consiliul Judeţean Suceava şi Biblioteca Bucovinei în cadrul manifestărilor “Luna Diasporei”. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de