Localnicii din Vatra Dornei panicați de apariția viperelor în „Parcul Veverițelor”. Primarul Ilie Boncheș spune că este un fenomen normal și că cetățenii trebuie să fie precauți


Intră acum și în grupul de

O viperă ce a fost suprisă în „Parcul Veverițelor” din municipiul Vatra Dornei a creat panică printre localnici, imaginile cu reptila distribuindu-se rapid pe rețelele de socializare. Primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a declarat că apariția viperelor este un lucru normal, dat fiind faptul că temperaturile au crescut, iar reptilele au ieșit din hibernare.

Odată cu venirea sezonului cald turiștii, dar și localnicii din Vatra Dornei trebuie să fie atenți pe unde merg întrucât oricând este posibil să se întâlnească cu vreo reptilă.

Mai mulți cetățeni ai municipiului Vatra Dornei au remarcat și au anunțat prin intermediul rețelelor de socializare prezența viperelor în parcul din localitate spunând că se tem pentru ei şi copiii lor.

Primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a declarat pentru News Bucovina că apariția viperelor este un fenomen normal care deocamdată nu prezintă niciun pericol.

„E normal ca după câteva zile cu soare șerpii să iasă de la hibernat. Este posibil oricând, în orice zonă, să apară câte o viperă care iese la soare. Deocamdată nu prezintă niciun pericol. Dacă fenomenul ia proporții, vom fi pe fază și vom interveni”, a declarat primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș.

Acesta a menționat că la Primărie nu s-a înregistrat nicio sesizare și i-a sfătuit pe localnici să fie atenți pe unde circulă, iar dacă observă vipere să anunțe autoritățile pentru a fi luate urgent măsuri.

„Nu e primul an, au fost și în anii precedenți. Cu o rândunică nu se face primăvară și nici cu un șarpe mare pericol. Sunt lucruri normale, în opinia mea”, a precizat Ilie Boncheș.

Foto: Facebook Ciprian Ana Maria Gafencu

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de