Rambursarea anticipata a unui imprumut, scutit de plata penalizarilor


Intră acum și în grupul de

Românii care vor sa ramburseze anticipat un împrumut, nu vor mai plati taxa de penalizare. Specialistii în drept civil spun ca acest comision este abuziv, iar Uniunea Europeana a decis sa îl elimine, în urmatorii doi ani. În cazul leasing-ului, rambursarea anticipata costa mai mult. Conform contractului, clientii care platesc în avans vor suporta, pe lânga taxa de penalizare, si o serie de consecinte fiscale.
 
Taxa perceputa pentru plata în avans a datoriei poate ajunge chiar pâna la 7%. Exista doua banci care au exclus comisionul de rambursare anticipata, dar asta nu înseamna costuri mai mici pentru clienti. În astfel de cazuri, banca percepe un comision initial mai ridicat.
 
Exista institutii de credit care elimina penalizarea dupa câtiva ani de la acordarea împrumutului. Unele credite pot fi rambursate în avans bancii chiar dupa primul an, fara comision. O alta schema de penalizare practicata de banci este aceea a comisioanelor descrescatoare. Deocamdata, însa, singura solutie pentru clientii care nu vor sa plateasca taxa de rambursare anticipata este sa dea banca în judecata.


Intră acum și în grupul de