Handbal, Cupa Romaniei : Steaua a reusit eventul


Intră acum și în grupul de

Steaua Bucuresti – HCM Constanta 26 – 26, 33-32 (dupa aruncarile de la 7m)

Steaua MFA Bucuresti a cucerit Cupa României la handbal masculin dupa ce a învins dramatic pe HCM Constanta cu scorul de 33-32, dupa lovituri de la 7 metri. Scorul dupa 60 de minute a fost egal, 26-26.

Deja campioana, Steaua îsi dorea cu ardoare eventul. Turneul final al Cupei României de la Braila le-a împlinit dorinta stelistilor, ei reusind sa învinga pe HCM Constanta în finala de duminica cu scorul de 33-32 (dupa lovituri de la 7 m). În precedentele doua meciuri, stelistii învinsesera pe CSM Medgidia cu scorul de 30-29 si pe Stiinta Bacau cu 27-22.

Cuvântul care defineste cel mai bine aceasta finala este “echilibru”. În primele minute Steaua a preluat conducerea (8-5) si parea ca s-a detasat în câstigatoare. Însa extrema dreapta a Constantei, Laurentiu Toma, nu a fost de acord cu ostilitatile din teren, reusind sa îi tina în meci pe vicecampioni. Scorul la pauza a fost egal, 12-12.

În repriza secunda cei care au condus jocul au fost constantenii, acestia reusind sa se detaseze chiar si la 3 goluri (18-15). Stelistii au gasit însa puterea de a reveni, iar ultimele 3 minute au adus un joc în viteza, în urma caruia fiecare echipa reusea sa perforeze poarta adversarei. Desi a avut ultimul atac, iar acesta s-a prelungit peste un minut, HCM Constanta nu a reusit sa înscrie, iar meciul s-a încheiat la egalitate, 26-26.

Echilibrul s-a pastrat si la aruncarile de la 7 metri, acolo fiind nevoie de numai putin de doua serii a câte 5 aruncari pentru a desemna câstigatoarea partidei. Prima serie a fost marcata de câte o ratare de fiecare parte (Stravrositu pentru stelisti, respectiv Adzic). În cea de-a doua serie de aruncari, presiunea si-a spus cuvântul, Georgescu si Cian ratând pentru bucuresteni, în timp ce pentru Constanta au ratat Nadoveza, Csepreghi si Toma.

 

Astfel Steaua reuseste eventul, câstigând în handbalul masculin tot ceea ce era posibil pe plan intern. Este o consolare si pentru iubitorii fotbalului…

Au evoluat formatiile:

Steaua MFA Bucuresti: Ivezic Obrad, Sania Alin (6), Georgescu Ionut (3), Ilies Dan (6), Pertea Radu, Cian Andrei (2), Buricea George (1), Ciobanu Ionut, Dediu Claudiu, Tudor Marius, Mazilu Viorel (3), Rudic Bozo (7), Stavrositu Marius, Vujadinovic Predrag (5).

HCM Constanta: Stanescu Ionut, Schjolin Evangelos (2), Timuzsin Istvan (4), Timofte Mihai (2), Saulescu Ionut, Soldanescu Bogdan, Dukic Sasa (1), Nadoveza Bozidar (4), Toma Laurentiu (9), Popescu Catalin, Adzic Aleksandar, Csepreghi Alexandru, Muresan Cristian (4), Hejtmanek Peter (6). 
 
 
 

 

 

 


Intră acum și în grupul de