Trei gospodarii din Cajvana, afectate de incendiu din cauza unui pusti de 6 ani


Intră acum și în grupul de

Trei gospodarii din Cajvana au fost afectate de un incendiu duminica dupa-amiaza, dupa ce un copil de 6 ani, nesupravegheat, s-a jucat cu chibriturile. Focul a pornit din gospodaria lui Gheorghe A., în vârsta de 88 de ani si apoi s-a extins la cei doi fii, Gavrila A. si Vasile A., dupa ce nepotul J. I. s-a jucat cu chibriturile în adapostul de animale al bunicului sau. În momentul în care a izbucnit incendiul, proprietarii se aflau în gradina si nu au vazut imediat flacarile. De abia când fumul gros s-a ridicat, oamenii s-au alarmat si au chemat de urgenta pompierii.  

Potrivit ISU Suceava, Grupa operativa din cadrul I.S.U. Suceava, Detasamentele de pompieri Suceava si Radauti, Garda de interventie Solca împreuna cu Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Cajvana si Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta Cajvana, Arbore si Botosana au intervenit duminica, la ora 16:15, cu patru autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la Gheorghe A. din localitatea Cajvana.

Când echipajele au ajuns la fata locului, ardeau adapostul de animale si acoperisul casei lui Gheorghe A., acoperisul casei si adapostul de animale ale lui Gavrila A. si adapostul de animale al lui Vasile A.

Focul a distrus adapostul de animale si acoperisul casei batrânului, la fel ca si cele ale lui Gavrila A., iar de la celalalt fiu, Vasile A., au ars cca 13 mp perete din lemn de la adapostul de animale, pagubele fiind estimate la 50.000 lei.

Animalele nu au fost afectate de incendiu pentru ca erau duse la pascut.

Pompierii au salvat cele doua case de locuit si patru gospodarii învecinate, în valoare de cca 450.000 lei. 


Intră acum și în grupul de