Flutur: Am semnat, ieri, contractul pentru stația de sterilizare de la Spitalul Județean Suceava


Intră acum și în grupul de

Presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, sustine o conferinta de presa.

Gheorghe Flutur, presedintele CJ Suceava

”Legat de Aeroportul Suceava, as porni de la faptul ca am aprobat studiul de fezabilitate pentru extindere terminal. Din toate cercetarile, reiese ca in 2016 a crescut traficul aerian in tara cu 25 %. Fata de 2010 a crecut cu 62 %.

Doua treimi din pasageri sunt pe zboruri externe. Cele mai multe pe Londra, urmeaza Italia si Antalya. Estimam 220.000 de pasageri anul asta.

Se spune in studiu ca terminalul cargo e necesar si cine il face primul a castigat startul ca zona de influenta pentru viitor.

Am semnat ieri contractul cu Ministerul Sanatatii pentru statia de sterilizare la Spital. Initial, aveam noi fonduri, dar multumesc Ministerului Sanatatii ca a dat 3,2 mil. lei.

Statia centrala de sterilizare face parte din cadrul masurilor de limitare a infectiilor. Vor fi patru zone de amenajat. Speram ca din iunie sa functioneze.

O noutate, in spatele Spitalului Judetean extindem parcarea cu cel putin 100 de locuri de parcare. E aglomeratie foarte mare in curte pentru vizitatori.

Festivalul Stefanian e deja conturat. Va incepe pe 24 iunie si se termina la Putna pe 2 iulie. Pe 24 va fi un Tedeum in capela din Cetatea Sucevei

Am cerut binecuvantarea IPS pentru ca de pe 24 iunie sa fie slujba in fiecare duminica la capela din Cetatea de Scaun.

Lansam vinul domnesc la Cetate. Muzeul Bucovinei se ocupa de asta. E ceva inedit si merita degustat. Se va juca si piesa <Apus de soare> in cetate pe 25.

Simt o presiune ca atunci cand se vor ridica vizele pentru ucraineni nu vom face fata doar cu Vama Siret la afluxul de vizitatori.”


Intră acum și în grupul de