Flutur anunță nouă destinații posibile de pe Aeroportul Suceava spre Italia, Spania, Irlanda, Belgia, Franța și Germania


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri, nouă psoibile destinații externe de pe Aeroportul Suceava care au reieșit din studii și din cercetări, menționând că o companie aeriană intenționează să își facă bază la Suceava, dar și că autoritățile sucevene fac eforturi pentru extinderea infrastructurii aeroportuare care să facă față creșterii mari a traficului de pasageri.

„Am aprobat astăzi demararea studiului de fezabilitate pentru extinderea terminalului de la aeroport. Din toate cercetările, în ultima perioadă, a crescut în România traficul aerian cu 23 la sută și a crescut traficul de pasageri în regiunea Nord Est”, a spus Flutur care a arătat că dacă anul trecut pe aeroportul sucevean au fost procesați 57.000 de pasageri, anul acesta se estimează 223.000 de pasageri pe Aeroportul Suceava.

„Noi destinații posibile sunt și din cercetări sunt Torino(Italia), Madrid, Barcelona și Valencia (Spania), Bruxelles (Belgia), Paris (Franța), Dublin (Irlanda), Berlin și Dortmund (Germania)”, a spus Flutur.

El a arătat că a fost efectuat un studiu în vederea începerii proiectului de extindere a terminalului de pasageri și că urmează să prezinte datele Consiliului Concurenței care să precizeze care este schema de finanțare pentru această investiție.

„Și Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării și Consiliul Concurenței sunt în căutarea unei noi scheme de finanțare și interesul nostru este să fim și noi prinși într-una din aceste scheme”, a spus președintele CJ Suceava.

Flutur a arătat că studiul de fezabilitate va permite CJ Suceava să acceseze un împrumut pentru extinderea terminalului de pasageri și un terminal cargo.

„Din studiu se arată clar că un terminal cargon este foarte necesar și cine îl face primul ar câștiga startul pentru o anumită zonă”, a spus președintele CJ Suceava.

Flutur a mai declarat că a dispus reamenajarea spațiilor pentru două fluxuri de pasageri folosind și ieșirea de la demisolul clădirii aerogării ca să se poată răspunde așteptărilor.

„În perioada următoare vom avea companii care vor veni să discute”, a spus Flutur, adăugând că una din companii intenționează să deschidă bază la Suceava.

Discuțiile cu Tarom s-au materializat, a menționat președintele CJ Suceava arătând că din 20 iunie se introduce o cursă de după amiaza Suceava-București, dar că se vor continua aceste discuții cu Tarom.

„Am luat în calcul dacă procedurile pentru construcția noului terminal durează și închirerea de containere moderne, civilizate, moderne, inclusiv Otopeni are așa ceva, dar acestea doar cu caracter provizoriu”, a mai spus Flutur.

El a arătat că această soluție este pentru a se face față solicitărilor de pe aeroport.

Fostul președinte al CJ Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a arătat, recent, că Wizz Air, ar urma să deschidă bază pe Aeroportul Suceava și menționa că destinațiile viitoare de pe Suceava „sunt interesante”. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de