Spitalul Județean Suceava amenajează o stație centrală de sterilizare și face audit extern pentru limitarea infecțiilor asociate actului medical


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava a anunțat, miercuri, că Stația centrală de sterilizare care se amenajează la Spitalul Județean de Urgență Suceava ar urma să fie dată în folosință în luna iulie.

El a spus că de la începutul anului Consiliul Județean a prevăzut fonduri pentru această stație, iar Ministerul Sănătății a alocat 3,2 milioane de lei pentru investiție urmând ca restul de 10 la sută pentru finalizare să aloce CJ Suceava.

„Această stație centrală face parte din măsurile de limitare a infecțiilor asociate actului medical”, a spus Flutur.

El a arătat că sunt amenajate patru zone, una de recepție, o zonă de împachetare, o zonă de depozitare și o zonă tehnică.

„Procedurile încep imediat și sperăm ca din luna iulie să avem o stație modernă pentru a rezolva o serie de probleme la SJU”, a spus Flutur.

El a arătat că se vor monta sterilizatoare cu aburi, aparate de spălare și dezinfecție automate, aparate de curățat instrumentar medical cu ultrasunete, aparate de sigilat pungi, o stație pentru aer comprimat și o stație centralizată de dedurizare a apei.

Totodată, Flutur a spus că se face auditarea externă a Spitalului  Județean de Urgență pentru stabilirea soluțiilor pentru limitarea infecțiilor asociate actului medical.

„S-a început cu Maternitatea și acolo această instituție a auditului îți dă soluția pentru a minimiza sau elimina pericolul infecțiilor din spital. De la Maternitate se trece la Chirurgie pentru că acolo vrem să aflăm rapid soluțiile”, a spus Flutur.

 

 


Intră acum și în grupul de