Intervenție dificilă a pompierilor pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o pădure greu accesibilă din zona Broșteni


Intră acum și în grupul de

Detaşamentul de Pompieri Vatra Dornei şi Grupa Operativă a ISU Suceava, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Broşteni, Ocoalele Silvice Broşteni şi Crucea şi două societăţi comerciale, au intervenit cu 127 de angajaţi, 4 autospeciale, 6 motopompe, 12 TAF-uri şi un excavator, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în fondul forestier de pe raza Ocolului Silvic Broşteni.

Potrivit ISU Suceava, flăcările se manifestau în zona denumită „Bidanul”, o zonă greu accesibilă, cu teren pietros, accidentat, unde ardeau resturi de exploatare forestieră pe o suprafaţă de aproximativ 0,4 hectare.

Incendiul a fost localizat cu ajutorul dispozitivelor de stingere alimentate de motopompe şi a mijloacelor de primă intervenţie. De asemenea, zona a fost izolată de restul fondului forestier prin fâşii de protecţie realizate cu ajutorul utilajelor forestiere.

Intervenţia a fost extrem de grea, din cauza aglomeraţiei de resturi de material lemnos, rezultate în urma exploatării, dar şi din cauza riscului de accidentare a forţelor de intervenţie, pe terenul abrupt şi stâncos din zonă, menționează sursa citată.

Pe timpul nopţii, zona a fost supravegheată, iar a doua zi, la prima oră a dimineţii, intervenţia a fost reluată. La ora 12:30 au fost lichidate ultimele focare.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un foc deschis în spaţii deschise, precizează ISU Suceava.(N.B.)

FOTO: ISU Suceava


Intră acum și în grupul de