Ovidiu Dontu a inclus in programul sau problemele burdujenenilor


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la functia de primar al Sucevei, Ovidiu Dontu, s-a întâlnit luni, 19.05.2008, cu 600 de locuitori ai cartierului Burdujeni. El a fost sustinut de o echipa puternica social- democrata condusa de presedintele PSD si al Consiliului Judetean Gavril Mîrza, europarlamentarul Catalin Nechifor, deputatul Mirela Adomnicai, presedintele organizatiei municipale PSD Virginel Iordache, precum si de candidatii la functia de consilier local Niculai Bosancu, Eugen Girigan, Emil Ursu, Cornel Casu, Cristi Sologon, Nicolae Margineanu si  Nicu Bereanu.

Ovidiu Dontu si-a prezentat proiectele cu care va cuceri Primaria Suceava, printre care amintim: minim 1000 de locuri de munca prin refacerea zonei industriale, Asfalt de calitate si Garantie la lucrari odata cu refacerea tuturor strazilor din oras, Tinerii la casa lor, O noua fata cartierelor, Stop constructiei între blocuri, Scoaterea prafului din oras, Eliminarea Birocratiei, Deblocarea rutiera a orasului, Stop risipei banului public si competitie la licitatii.  

Locuitorii cartierului Burdujeni au acuzat starea proasta a drumurilor, risipa banului public prin pavelarea trotuarelor refacute anul trecut, lipsa parcarilor, a parcurilor si a locurilor de joaca pentru copii. ,,Am preluat în programul meu pentru Burdujeni sat 3 probleme pe care le voi realiza în mandatul meu: aducerea gazului metan, apa si canalizare si drumurile din cartier care trebuiesc reabilitate în regim de urgenta. De asemenea, voi amenaja în cartierul Burdujeni 5 parcuri si 5 locuri de joaca pentru copii. Am 3 solutii pentru noi parcari si, nu în ultimul rând, în sase luni voi rezolva problema câinilor din cartier în conformitate cu normele europene si voi da burdujenenilor apa numai din sursa Berchisesti si nu amestecata cu sursa Mihoveni ca în prezent. Daca nu exista risipa banului public la scoli, la asfaltari , la curatenie si la licitatiile Primariei, astazi înca 50% din problemele locuitorilor cartierului Burdujeni erau rezolvate. Înteleg ca Ion Lungu vrea sa prezinte o afacere, achizitia fostului cinema Burdujeni la pret triplu, ca o realizare. M-am opus si am sa ma opun tuturor afacerilor de familie si de partid facute de Ion Lungu pe banii sucevenilor. Vreau sa spunem oamenilor raspicat ca Ion Lungu a gasit un sediu de microprimarie în centrul Burdujeniului în 2004, pe care l-a desfiintat. Ion Lungu nu este capabil sa produca o descentralizare a serviciilor publice catre cartierul Burdujeni, pentru ca are prostul obicei de a tine actele în sertar pâna nu vine solicitantul la el în birou pentru «deblocarea dosarului». Personal, sunt un om practic si am preluat în programul meu «dotarea» sediului Primariei din Burdujeni cu un viceprimar care va avea atributii pentru cartierul Burdujeni, cu audientele celor doi consilieri locali PSD eligibili din Burdujeni si cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista, audientele Noului Primar în persoana mea începînd cu 16 iunie 2008. Iata de ce îndemn sucevenii sa nu voteze cu fularul portocaliu la ochi si sa-i faca o surpriza lui Ion Lungu,  sa mearga la vot în numar mare la 1 iunie 2008 pentru a-l trage pe dreapta pe actualul primar”, a declarat Ovidiu Dontu.

Presedintele PSD, Gavril Mîrza, a precizat ca Ovidiu Dontu vine din pepiniera PSD, fiind multi ani presedintele organizatiei de tineret, este jurist, presedinte executiv al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura, a studiat în Europa si are 3 mandate de ales local, fiind si vicepresedintele organizatiei judetene a PSD. Mîrza a mai adaugat ca exista o legatura între campania ostentativa a portocaliilor si gripa aviara, între padurile Bucovinei si celelalte afaceri portocalii,  încurajând burdujenenii sa-l voteze ca primar al municipiului Suceava pe Ovidiu Dontu si pe domnia sa – presedinte al Consiliului Judetean, împreuna cu cele doua liste de consilieri locali si judeteni ai PSD.


Intră acum și în grupul de