Lungimea retelei de drumuri judetene si comunale – motiv de disputa intre Gavril Mirza si PD-L


Intră acum și în grupul de

Presedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, a recomandat PD-L Suceava sa masoare lungimea drumurilor din judet, precizând ca sunt peste 6000 de km de drumuri, dupa ce PD-L l-a acuzat ca minte când sustine ca asfalteaza 2000 de km, când în total ar fi 1850 km de drumuri judetene si comunale.

PD-L Suceava sustine ca în pliantul electoral în care prezinta realizarile trecute si viitoare, Gavril Mîrza se lauda cum a asfaltat din banii Consiliului Judetean în perioada 2004 – 2008 peste 2500 km de drumuri judetene si comunale si cum va mai asfalta în perioada 2008 – 2012 alti 2000 de km de drumuri tot judetene si comunale. „Din datele Directiei judetene de Statistica, rezulta ca judetul Suceava are doar 1850 km de drumuri judetene si comunale. Diferenta de kilometri probabil a fost asfaltata doar pe hârtie si platita pe factura, iar pe pliantele electorale, strategii PSD îsi inventeaza tot felul de «marete realizari si promisiuni», în speranta ca totusi cineva îi va crede”, sustine PD-L Suceava.

În replica, presedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, le-a transmis reprezentantilor PD-L ca în judetul Suceava sunt peste 6000 de kilometri de drumuri, din care 660 de km de drumuri europene si  nationale, alti 1330 de km de drumuri judetene, 740 de km de drumuri comunale clasate si 4800 de km de drumuri comunale. „Daca nu cred, sa masoare”, a afirmat Gavril Mîrza. Acesta a aratat ca, asa cum s-a angajat, în mandatul urmator are ca obiective asfaltarea a altor 2000 de kilometri de drumuri judetene si comunale, apa curenta si canalizare în fiecare localitate, sala de sport si investitii în infrastructura din învatamânt, sanatate si cultura în fiecare localitate.

Gavril Mîrza a mai anuntat ca dupa cel de-al doilea tur de scrutin, în 17 iunie, în calitate de presedinte ales al Consiliului Judetean, va organiza o întâlnire cu toti primarii alesi pentru identificarea proiectelor pe localitati care sa fie promovate prin Programul Operational Regional. „Vreau sa fim primul judet din România care sa înceapa sa depuna proiecte pe localitati ca sa obtinem finantare, proiecte care sa duca la îndeplinirea obiectivelor generale de dezvoltare”, a afirmat Gavril Mîrza.

 


Intră acum și în grupul de