Inghetata veche de anul trecut, comercializata de un magazin din Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Sefa Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor, Elena Oanea, a acuzat iresponsabilitatea unor operatori economici, si din mediul rural si din urban, care continua sa puna în vânzare produse expirate. Inspectorii OJPC au efectuat un control mai amplu în zona Vatra Dornei, unde s-a gasit, printre altele,  pasta de mici cu termenul expirat, iar la un magazin chiar din centrul orasului, lânga parc, 20 kg de înghetata veche de anul trecut. Comerciantul cu înghetata s-a ales cu o amenda de 4.000 lei.

Controalele OJPC Suceava au vizat si producatorii de preparate din carne, un mare producator de astfel de produse  din Gura Humorului fiind amendat cu 30.000 lei, pentru ca nu a respectat parametrii de productie. “Vom continua controlul la aceste produse, vom preleva probe si vom aplica masuri drastice acolo unde va fi cazul”, a spus sefa OJPC. Aceasta a mai precizat ca în magazinele satesti din mediul rural se vând foarte multe produse în vrac, precum pulpe de pui, care în afara de eticheta cu pretul nu mai au precizate alte date, cum ar fi termenul de valabilitate, numele producatorului etc.

Elena Oanea a mai spus ca  în numai doua zile s-au gasit 60 de kg de pulpe si macrou congelat în vrac, în magazine din Zvoristea, Putna si Comanesti. Patronii magazinelor respective au fost amendati. 


Intră acum și în grupul de