Orest Onofrei a contestat, in instanta, Hotararea de Guvern prin care a fost retrogradat ca subprefect al judetului


Intră acum și în grupul de

Subprefectul de Suceava, Orest Onofrei, a contestat, în instanta, Hotarârea de Guvern prin care a fost retrogradat ca subprefect al judetului, primul termen fiind stabilit pentru data de 2 iunie, la Curtea de Apel Suceava. Orest Onofrei a contestat aceasta Hotarâre de Guvern întrucât, în cazul sau, nu considera justificat motivul oficial al înlocuirii, respectiv „eficientizarea administratiei publice locale”, aratând ca anterior, în sedinta de Guvern din 9 aprilie, când s-a decis numirea altui prefect, activitatea sa ca prefect a fost apreciata drept buna si foarte buna. De asemenea, acesta este de parere ca nu au existat cazuri cu problematica ce intra în sfera de activitate a prefectului si care sa nu fi fost solutionate în mod corespunzator. Orest Onofrei a reamintit ca în anul 2006, si Corpul de Control al MIRA a concluzionat ca activitatea Institutiei Prefectului judetului Suceava este corespunzatoare.

Prefectul de Suceava, Stefan Alexandru Baisanu, a recunoscut ca a aflat de la ziaristi despre aceasta decizie a subprefectului de a ataca în instanta respectiva Hotarâre de Guvern. Acesta este de parere ca fiecare persoana are dreptul sa se adreseze în justitie si a mentionat ca, în general, a avut o relatie buna cu Orest Onofrei.

Alexandru Baisanu a subliniat ca Institutia Prefectului trebuie sa fie apolitica si ca „argumentul forte” al schimbarii facute de Guvern a fost neimplicarea sa politica, în conditiile în care seful de cabinet al lui Orest Onofrei era admonestat public ca face campanie electorala pentru PD-L, „ca într-o camera paralela cu a prefectului se fac actiuni de sustinere, de campanie, a unui partid politic”. Alexandru Baisanu a mai spus ca a fost numit „prefect de sacrificiu”, într-o perioada aglomerata cu foarte multe actiuni de realizat pentru a asigura organizarea „corecta si impartiala a alegerilor”.  

­


Intră acum și în grupul de