Acasă Actualitate Lucrarile de reabilitare a retelei de apa-canal-epurare prin Programul ISPA, la linia...

Lucrarile de reabilitare a retelei de apa-canal-epurare prin Programul ISPA, la linia de start


Intră acum și în grupul de

Operatorul apa-canal ACET SA Suceava a anuntat miercuri, ca lucrarile de constructie prin proiectul ISPA de reabilitare a retelelor de apa si canal si a statiei de epurare a apelor uzate, din municipiul Suceava, vor începe joi.

Potrivit unui comunicat de presa al ACET SA Suceava, lucrarile vor demara în cartierul Burdujeni cu reabilitarea sistemului de canalizare. Valoarea proiectului este de 52,59 milioane de euro, din care 33,44 milioane de euro reprezinta finantare nerambursabila din partea Uniunii Europene, 12,46 milioane de euro sunt asigurati de Guvernul României, iar 6,68 de milioane de euro provin din fonduri locale printr-un împrumut de la banca KfW din Germania.



Din acest proiect, reabilitarea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa va fi realizata de un consortiu format din firmele TMUCB SA si ERG Termrom SA, valoarea lucrarilor fiind de 14,89 milioane de euro, iar reabilitarea retelei de canalizare din municipiu, lucrare ce va costa 20,96 de milioane de euro, va fi executata de firma germana Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH& Co.KG.. Reabilitarea si modernizarea statiei de epurare va fi realizata de firma spaniola Dytras, valoarea lucrarilor fiind de 13,66 milioane de euro. Asistenta tehnica pentru acest proiect va fi asigurata de firma Eptisa&MVV din Germania, care va primi suma de 3,06 milioane de euro.

Principalele obiective ale Programului ISPA din Suceava sunt îmbunatatirea retelei de apa potabila si a retelei de canalizare, modernizarea statiei de epurare a apelor uzate din Suceava pentru a îndeplini criteriile stabilite de Uniunea Europeana si autoritatile române.

Implementarea programului a început din ianuarie 2008, iar perioada de finalizare a lucrarilor o constituie sfârsitul anului 2009, mai precizeaza ACET SA Suceava, beneficiarul acestui program. 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version