Comuna Scheia a imbracat haina de sarbatoare la inaugurarea lucrarilor de modernizare a scolii si de extindere a Primariei


Intră acum și în grupul de

Locuitorii comunei Scheia au avut miercuri doua motive mari pentru a sarbatori. Primul a fost dat de sarbatorirea Sfintilor Împarati Constantin si Elena, iar cel de-al doilea de inaugurarea lucrarilor de modernizare a scolii si de extindere a Primariei din localitate. Sute de oameni au fost prezenti în curtea Primariei, unde „maestru de ceremonie” a fost Vasile Andriciuc, candidat din partea PD-L pentru un nou mandat de primar. Alaturi de el s-au aflat senatorul Gheorghe Flutur, candidat la presedintia Consiliului Judetean, liderul judetean al PD-L, senatorul Constantin Gheorghe, seful Inspectoratului Scolar Judetean, Petru Carcalete, adjunctii acestuia – Vasile Monacu si Daniel Hrenciuc, vicepresedintele PD-L, Ilie Vasile si viceprimarul Ioan Scotnitchi. Actiunea a demarat cu toate onorurile cuvenite unui moment pretios, cu intonarea imnului national la vioara, acordeon, contrabas si trompeta, de catre un grup de copii îmbracati în costume populare, urmat de o slujba de sfintire.  

Primarul Andriciuc a tinut sa sublinieze importanta investitiilor în scoli si în Primarie, institutie comparata cu un adevarat „simbol al gospodarului”. El a explicat ca noul corp al cladirii cuprinde un adapost pentru situatii de urgenta, doua garaje, o biblioteca, sali de conferinte, birouri,  toate dotate si mobilate. Andriciuc a precizat ca toate scolile din comuna sunt modernizate la standarde europene si a tinut sa le reaminteasca celor prezenti ca „cea mai buna investitie este în copii”. El a subliniat ca în mandatul sau s-a facut cât nu s-a realizat în 16 ani si asta numai cu ajutorul gospodarilor din comuna. „Comuna Scheia a înflorit datorita gospodarilor. Ca dezvoltare, ea se afla la nivelul anului 2008. Pentru mine, faptele vorbesc. Vreau ca la Scheia sa fie un standard de viata astfel încât batrânii sa se plimbe printre trandafiri, copiii sa zburde pe terenul de fotbal, iar noi toti gospodarii sa ne privim cu seninatate în ochi si sa fim fericiti”, a spus Andriciuc. El si-a exprimat speranta ca pe data de 1 iunie, presedintele Consiliului Judetean se va numi Gheorghe Flutur. „Sa dea Dumnezeu ca pe 1 iunie la ora 24 sa bata gongul primariei si sa anunte ca Gheorghe Flutur a fost ales presedinte al Consiliului Judetean”, si-a încheiat primarul discursul sau.


Intră acum și în grupul de