Gavril Mirza minte in pliantul electoral (II)


Intră acum și în grupul de

Gelos pe “Raportul catre suceveni” al ex-ministrului Gheorghe Flutur, Mîrza îsi prezinta în pliantul electoral realizarile trecute si viitoare.

Astfel, “tatucul Gavriluta” se lauda cum a asfaltat din banii Consiliului Judetean în perioada 2004 – 2008 peste 2500 km de drumuri judetene si comunale si cum va mai asfalta în perioada 2008 – 2012 alti 2000 de km de drumuri tot judetene si comunale.

Din datele Directiei judetene de Statistica, rezulta ca judetul Suceava are doar 1850 km de drumuri judetene si comunale. Diferenta de km probabil a fost asfaltata doar pe hârtie si platita pe factura, iar pe pliantele electorale, strategii PSD inventeaza tot felul de “marete realizari si promisiuni” în speranta ca totusi cineva îl va crede.

Tot în pliantul electoral, Gavril Mîrza încearca sa înduioseze electoratul cu realizarile sale în domeniul asistentei sociale.

Cea mai mare “realizare” a fost numirea domnului Straton Gheorghe ca director executiv la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Imediat dupa primirea lui Straton, în 2005, majoritatea preturilor la achizitii de produse alimentare pentru centrele de asistenta sociala s-au dublat sau chiar s-au triplat.

Repetam întrebarile pe care i le-am pus domnului Mîrza zilele anterioare :

Contractul de executie al lucrarilor la Centrul de Recuperare si Reabilitare de la Mitocul Dragomirnei interzice prin proiect efectuarea de lucrari suplimentare.

De ce l-ati obligat, domnule Mîrza si domnule Straton, pe directorul numit de dumneavoastra (Economu Valerian)  sa achite aproape 2 miliarde lei pe lucrari suplimentare, care nici macar nu au fost executate ?

Se stie ca pentru întretinerea unui copil din centrul de plasament, Consiliul Judetean a alocat între 20 si 30 milioane lei vechi lunar, în timp ce pentru un copil aflat în asistenta maternala se aloca 12 milioane lei vechi.

De ce s-au alocat sume uriase pentru centrele de plasament si cumpararea de apartamente la pret dublu fata de pretul pietei, dar nu s-au organizat cursuri de formare profesionala pentru asistenti maternali, solutie care ar fi creat conditii mult mai bune pentru copii, precum si noi locuri de munca ?

Probabil nu mai este nevoie de raspunsuri, pentru ca a înteles toata lumea DE CE …

Pentru rezultatele « deosebite » în îmbunatatirea asistentei sociale, domnul Gavril Mîrza l-a rasplatit pe Straton Gheorghe (de altfel, acesta fiind ruda mai îndepartata cu “Molahu” Mîrza ) cu un autoturism Toyota Avensis, în valoare de aproximativ 30.000 de euro, cumparat din banii Consiliului Judetean, în urma cu vreo 2 luni, pe care acesta înca nu l-a ridicat de la dealer, asteptând sa treaca mai întâi alegerile de la 1 Iunie…

Despre alte «realizari ale guvernarii Mîrza» va mai informam zilele urmatoare.

       

Biroul de Presa PD-L Suceava


Intră acum și în grupul de