CAS si Serviciul de Ambulanta au cazut la pace si au semnat contractul


Intră acum și în grupul de

Sindicatele „Urgenta -112” si „Ambulanta” Suceava au renuntat la redeschiderea conflictului de munca pentru ca nu au primit banii pentru majorarile salariale, asa cum au anuntat la începutul saptamânii. În urma unei noi runde de negocieri între Serviciul Judetean de Ambulanta Suceava si CAS Suceava, ce a avut loc miercuri, conducerea Ambulantei a semnat contractul de prestari servicii pe 2008, dupa ce a acceptat sa efectueze mai multe servicii medicale de urgenta prespitaliceasca.

“Având în vedere ca tarifele propuse Serviciului de Ambulanta de catre CAS Suceava cuprind sporurile salariale acordate de lege, iar tariful pe kilometru acordat este la limita maxima permisa de legislatia în vigoare, singura solutie ar fi acordarea unui numar mai mare de servicii medicale asiguratilor. Conducerea Serviciului Judetean de Ambulanta a fost de acord cu aceasta crestere a numarului de servicii, angajându-se la efectuarea a 28.710 servicii, comparativ cu 27.025 servicii propuse initial. Si numarul de kilometri contractati creste de la 1.933.852 km (reprezentând propunerea initiala a SJA) la  1.951.056 km, în conditiile în care tarifele sunt cele stabilite la precedenta negociere, respectiv de 321 lei pentru solicitarea de gradul doi, 450 lei pentru solicitarea majora si 1,85 lei pe km”, precizeaza CAS.  

Directorul SJA, Daniel Martiniuc, a declarat miercuri, ca s-a ajuns la aceasta solutie pentru a nu fi perturbata activitatea de urgenta prespitaliceasca. Acesta a precizat ca banii alocati de CAS ajung pâna în iulie, pentru august fiind acoperite doar cheltuielile materiale, iar din septembrie nu vor fi bani pentru salarii, sperând totusi la o rectificare bugetara.  Astfel, pentru luna mai, SJA are un buget de  11,5 miliarde lei vechi, iar iunie si iulie câte 12 miliarde. 


Intră acum și în grupul de