Prorectorul Aurel Burciu, consilier pentru management strategic al Angelei Zarojanu


Intră acum și în grupul de

Candidatul PNL pentru functia de primar al Sucevei, Angela Zarojanu, a anuntat miercuri, ca primarul unui municipiu de talia Sucevei trebuie sa aiba viziune manageriala pentru ca dezvoltarea orasului sa fie facuta unitar. Ea a spus ca pentru a avea expertiza necesara realizarii unui management competent al administratiei publice locale în municipiu, a absolvit în ultimii ani mai multe cursuri de specialitate, dar a obtinut si diploma de master în administratie publica. Angela Zarojanu a subliniat ca în ceea ce priveste dezvoltarea orasului, consilierul ei pentru management strategic este prorectorul Universitatii „Stefan cel Mare”, prof. univ. dr. Aurel Burciu, specialist în management.  

Profesorul universitar a spus la rândul sau ca va efectua aceasta consiliere, lasând sa se înteleaga ca daca alte formatiuni politice, cum ar fi PD-L, prezinta consilieri din afara judetului, PNL foloseste specialisti locali.  

„La aproape doua decenii de la Revolutie, sunt de parere ca administratia publica locala, în speta Primaria Municipiului Suceava,  institutia Consiliului Local, trebuie sa functioneze pe deplin transparent si sa se afle într-un dialog permanent cu cetatenii orasului; este nevoie ca fiecare cetatean sa poata afla, atunci când doreste aceste lucru, cum anume se cheltuie banul public. În sfârsit, este nevoie sa ne amintim cu totii ca Suceava a fost una din capitalele istorice ale României (alaturi de Alba Iulia si Târgoviste); cred ca anual este binevenit un festival de arta contemporana la Cetatea de Scaun a Sucevei; mai mult, Suceava poate pretinde în anii ce vor urma un teatru propriu, pentru a impune treptat orasul nostru pe harta culturala a României. Asadar, în calitate de absolvent al unui masterat în administratia publica, îndraznesc sa spun ca viitorul primar al Municipiului Suceava va trebui sa se raporteze si la principiile teoretice ale managementului pentru a construi, împreuna cu echipa din Consiliul Local, o viziune coerenta, realista si pragmatica cu privire la destinul orasului nostru. Asa cum a spus cel mai mare gânditor în managementul mondial, anume Peter Drucker, „orice practica se bazeaza pe teorie, numai ca practicienii nu constientizeaza întotdeauna acest fapt”, a mai spus în final Angela Zarojanu.


Intră acum și în grupul de