Ovidiu Dontu s-a intalnit cu cetatenii din cartierul sucevean Obcini


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la Primaria Suceava, Ovidiu Dontu, s-a întâlnit marti, 20 mai 2008, cu sucevenii din cartierului Obcini. Dontu a fost sustinut în aceasta actiune de o echipa social-democrata „puternica”, condusa de presedintele PSD si al Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mîrza, europarlamentarul Catalin Nechifor, presedintele organizatiei municipale PSD  Virginel Iordache, precum si de candidatii la functia de consilier local Nicolae Margineanu,  Eugen Girigan, Cornel Casu, Cristi Sologon, Nicu Bereanu, Emil Ursu, Constanta Lelcu, George Petrescu, Lupu Gabriela, Vîrvara Gavril, Craciunescu Robert.

Cei 300 de  participanti la întâlnire au fost întâmpinati de un grup de tineri social democrati îmbracati în tricouri rosii, cu însemnele partidului, care au distribuit programul candidatului si o lista continând echipa cu care va câstiga Primaria Suceava, precum si pixuri, brichete, brelocuri, etc.  

În cadrul acestei actiuni, Ovidiu Dontu si-a prezentat mai întâi proiectele cu care vrea sa cucereasca Primaria Suceava, dupa care a punctat câteva din obiectivele ce trebuie imediat implementate în cartierul Obcini. Potrivit unui comunicat de presa al PSD Suceava, „minim 1000 de locuri de munca prin refacerea zonei industriale, Asfalt de calitate pe toate strazile din Suceava pâna în 2012 , Tinerii la casa lor, O noua fata cartierelor, Stop constructiei între blocuri, Scoaterea prafului din oras, Eliminarea Birocratiei, Deblocarea rutiera în general si a cartierului Obcini în special, Stop risipei banului public si competitie la licitatii”, constituie câteva dintre proiectele candidatului PSD la Primaria Suceava. „Mutarea semaforului de la Metro în dreptul intersectiei, asfaltarea tuturor strazilor, pavelarea unui numar dublu de trotuare prin oprirea pavelarilor la pret dublu, rezolvarea canalizarii la blocurile de pe strada Rulmentului, iluminatul public în cartier, rezolvarea problemei tiglelor care cad de pe blocuri, oprirea sufocarii cartierului cu noi constructii între blocuri, precum si 2 parcuri si 2 locuri de joaca pentru copii”, reprezinta o parte din obiectivele legate de cartierul Obcini.  

Locuitorii cartierului Obcini au acuzat „starea proasta a drumurilor, incompatibilitatea realizarii cu firma fratelui geaman al primarului Ion Lungu a lucrarilor la termoficarea Obcini 3 si la scolile din oras, lipsa parcarilor, a parcurilor si a locurilor de joaca pentru copii”, se arata în comunicat. Sucevenii din Obcini au amintit de asemenea despre „esecul proiectului Piata în Obcini si blocajul rutier la iesirea din cartier”.

Spre finalul întâlnirii, candidatul PSD la Primaria Suceava si-a exprimat îndemnul ca locuitorii din Obcini sa-i acorde votul, pe data de 1 iunie 2008. „Aratati-i actualului primar ca tunurile trase pe bani publici l-au adus în situatia ca la 1 iunie 2008 sa fie un primar expirat”, a spus Ovidiu Dontu si a reamintit sucevenilor prezenti sloganul sau în aceasta campanie electorala, „TU schimba Primarul, EU schimb Orasul”.

Totodata, PSD mai precizeaza ca în calitate de candidat pentru un nou mandat la presedintia Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mîrza a profitat de aceasta actiune pentru a face o ampla trecere în revista a proiectelor sale si a punctat ca în mandatul ce urmeaza, statul (Guvern, Consiliul Judetean, Primarie) va gasi resurse sa reduca la 5% sau chiar la zero procentul de 33% pe care trebuie sa-l plateasca un proprietar pentru reabilitarea termica a blocurilor.  
 


Intră acum și în grupul de