Doi turci care au trecut ilegal frontiera și vroiau să ajungă în Spațiul Schengen, depistați în Vicovu de Sus


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus au depistat, duminică,  doi cetățeni turci în timp ce încercau să intre ilegal în România din Ucraina, cu scopul de a ajunge într-o țară din Spațiul Schengen.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Serițan, a precizat că duminică,  în jurul orei 06.30, polițiștii de Frontieră din Vicovu de Sus au depistat două persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera de stat către interiorul țării.

Cei doi, care nu vorbeau limba română, au fost duse la sediul sectorului Poliției de Frontieră, pentru cercetări, iar în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni turci, cu vârste de 52, respectiv 17 ani.

Cei doi au încercat să treacă ilegal frontiera de stat din Ucraina în România cu intenția de a ajunge într-o țară din Spațiul Schengen.

În acest caz se efectuează cercetări pentru trecere ilegală a frontierei de stat, iar conform acordului de readmisie dintre Comunitatea Europeană şi Ucraina, cei doi bărbați au fost predați autorităților de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.


Intră acum și în grupul de