Gospodărie din Pârteștii de Sus, cuprinsă de un incendiu izbucnit de la un scurtcircuit

Un scurtcircuit produs la un conductor electric defect a provocat luni dimineață un incendiu într-o gospodărie din satul Pârteştii de Sus, comuna Cacica.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, la fața locului au intervenit cu patru autospeciale pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Solca, împreună cu angajaţii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Cacica şi Comăneşti.

”La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la anexele gospodăreşti, construite din lemn şi acoperite cu şindrilă şi azbociment, şi la acoperişul casei de locuit, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi la gospodăriile învecinate.

Nu s-au înregistrat victime”, a declarat Găleată.

El a precizat că în incendiu au ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de 70 mp, adăpostul de animale şi depozitul de furaje (corp comun) pe 70 mp, bucătăria de vară pe 30 mp şi magazia de lemne pe 35 mp. Flăcările au degradat locuinţa proprietarului, tâmplărie din PVC, o tocătoare de furaje şi altele.

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect”, a arătat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, menționând că incendiul a fost după o intervenție de aproximativ două ore, iar pompierii au salvat restul locuinţei şi gospodăriile învecinate.