Ziua Mondială a Mediului va fi marcată la Suceava prin organizarea simpozionului „O viață dedicată ocrotirii naturii în Bucovina – In memoriam dr. ing. Taras George Seghedin”


Intră acum și în grupul de

Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită în 5 iunie, va fi marcată la Suceava prin simpozionul „O viață dedicată ocrotirii naturii în Bucovina – In memoriam  dr. ing. Taras George Seghedin”, ce va fi organizat, în 31 mai 2017, în Aula Corpului E al Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava şi Facultatea de Silvicultură.

Directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava, ing. Vasile Oşean a precizat, luni, într-un comunicat de presă că simpozionul este organizat cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului, sărbătorită, anual, în data de 5 iunie, care are ca temă în acest an Conectarea oamenilor la natură”.

“În concordanță cu această temă, ne propunem să omagiem una din personalitățile Bucovinei, dr. ing. Taras George Seghedin, care a contribuit prin rezuntatele muncii sale, dăruirea și dragostea față de natură la cunoașterea și conservarea patrimoniului natural al Bucovinei. Tema  pentru Ziua Mondială a Mediului, din acest an, ne îndeamnă să ajungem în aer liber, în natură, să apreciem frumusețea și importanța sa, să avansăm oamenilor chemarea de a proteja Pământul, mediul în care trăim și să împărtășim acestora bucuria de a viețui în comuniune cu lumea înconjurătoare. De asemenea, ne impune nouă să-i respectăm și să-i omagiem pe Oamenii care au păstrat și ne-au transmis tezaurul natural pentru a-l folosi cu discernământ, ca să se bucure de acesta și cei ce vor urma după noi”, a spus Oşean.

La simpozion vor participa reprezentați ai autorităților publice locale, ai unor instituții de învățământ, ONG-uri şi agenți economici.

“Agenția pentru Protecția Mediului Suceava, Facultatea de Silvicultură Suceava și Asociația EUDEMOS, partener în organizarea evenimentului, transmit locuitorilor județului Suceava mesajul “Opriţi-vă o clipă şi lăsaţi-vă bucuraţi de frumuseţea naturii!””, se precizează în comunicatul de presă.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de