Cursa de Roma a aterizat, iar cea de Bologna a decolat cu o întârziere de aproape o oră din cauza grevei controlorilor de trafic aerian


Intră acum și în grupul de

Cursa de Roma a aterizat marți pe Aeroportul Suceava, iar cea de Bologna, care trebuia să ajungă pe aeroportul sucevean la ora 12.15, a decolat cu o întârziere de aproape o oră din cauza grevei controlorilor de trafic aerian.

Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian (ATSR) a  declanșat, marți, de la ora 9, grevă generală pe termen nelimitat după eșuarea negocierilor cu Ministerul Transporturilor.

Potrivit reprezentanților sindicatului, greva ar putea să dureze pe termen nelimitat, sau două-trei ore, în funcție de rezultatul negocierilor de marți de la Ministerul Transporturilor.

Pe perioada protestului, controlorii de trafic aerian trebuie să asigure funcționarea a o treime din zboruri, iar Eurocontrol este instituția care va transmite companiilor aeriene care sunt cursele ce pot fi afectate de grevă astfel încât acestea să poată să anunțe pasagerii.

La greva de avertisment organizată în urmă cu două săptămâni cursele de pe Aeroportul Suceava nu au fost afectate.

Sindicatul controlorilor de trafic solicită  aprobarea planului de performanţă, pentru a se preveni intrarea ROMATSA în faliment, document ce  trebuie trimis până în data de 5 iunie la Comisia Europeană.

O instanță bucureșteană ar urma să se pronunțe la ora 13.30 cu privire la legalitatea grevei.


Intră acum și în grupul de