Complexul Muzeal Bucovina va avea propria asociatie: Asociatia “Prietenii muzeelor”


Intră acum și în grupul de

Directorul Complexului Muzeal Bucovina, Emil Ursu, a anuntat joi, în cadrul unei conferinte de presa, ca doreste sa înfiinteze Asociatia “Prietenii muzeelor”, la care invita sa se înscrie “pe cei interesati si îndragostiti de muzeu”, persoane fizice si juridice. Emil Ursu a precizat ca aceasta initiativa este una dupa model francez si american, aceeasi denumire a asociatiei fiind folosita cu precadere în Franta.

“Aceasta asociatie îsi propune sa adune cât mai multi membri, de la membri fondatori pâna la membri simpli. Lansam public aceasta invitatie, cei interesasi ni se pot adresa la Muzeul de Istorie. Scopul asociatiei este promovarea colectiilor muzeale, achizitionarea unor piese în cadrul licitatiilor sau târgurilor de antichitati, organizarea unor activitati educative pentru diferite segmente de vârsta, editarea unor publicatii cu caracter informativ, dar si a unor studii legate de patrimoniul cultural national. Suntem convinsi ca, daca vom reusi sa înfiintam aceasta asociatie si sa organizam astfel de activitati, încet-încet, interesul pentru valorile culturale si regionale va creste considerabil, asociatia având puterea sa organizeze activitati care nu sunt posibile cu finantarea CMB”, a precizat Emil Ursu.

Directorul CMB a mai declarat ca în prezent se lucreaza la proiectul de statut al asociatiei, urmând procedurile legale de înregistrare si înfiintare a acesteia, si a adaugat ca asociatia va deveni lucrativa în aproximativ doua luni.


Intră acum și în grupul de