Cod portocaliu pentru vestul judetului si galben pentru est


Intră acum și în grupul de

În urma precipitatiilor si fenomenelor meteorologice periculoase care au avut loc miercuri, mai multe portiuni de drumuri au fost acoperite cu aluviuni, un drum comunal s-a surpat, iar grindina a deteriorat acoperisurile a 15 case. Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava, miercuri la ora 16:00, în orasul Brosteni, datorita precipitatiilor, aluviunile aduse de apa au produs pe D.N. 17 B blocaj pe un sens la km 47, DC Holdita a fost surpat la km 2, iar D.J. 177 A  a fost blocat pe un sens la km 42 + 200 m. La miezul noptii, ambele sensuri au fost deblocate în urma interventiei Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta  si a Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta  Brosteni, precum si a Sectiei Drumuri Nationale Câmpulung Moldovenesc.  

Tot miercuri, la orele 22:15 în orasul Liteni , sat Corni, au fost afectate acoperisurile de la cca 15 gospodarii datorita precipitatiilor sub forma de grindina. ISU face precizarea ca grindina era „deosebit de mare”. De asemenea, DJ 208 A  a fost colmatat între km 35-36, fara ca circulatia sa fie întrerupta .

În acest caz a intervenit Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta  si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Liteni cu 5 voluntari.

La Suceava se mentine avertizarea cod portocaliu de ploi si vijelii pentru zona de vest a judetului si atentionarea cod galben pentru restul teritoriului.

În privinta codului galben valabil pentru jumatatea de est a judetului Suceava, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava a primit doua avertizari, una meteorologica si cealalta hidrologica. Astfel, avertizarea meteorologica precizeaza c[ pâna pe data de  23.05.2008, ora 21.00, instabilitatea atmosferica va fi accentuata în toata Moldova, frecvent vor fi descarcari electrice, intensificari de vânt ce pot lua trecator si aspect de vijelie, iar ploile, ce vor avea si caracter torential, vor totaliza pe arii extinse cantitati de apa între 25-40 l/mp, izolat, peste 50-60 l/mp, în 24 h. Vor fi conditii de grindina.  

De asemenea, ISU Suceava mai mentioneaza ca, în conformitate cu avertizarea hidrologica privind fenomene hidrologice periculoase, se asteapta scurgeri importante pe versanti, torenti, pâraie si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale Cotelor de Atentie.

Bazine hidrografice afectate: Suceava, Moldova si bazinele superioare si mijlocii ale râurilor Bistrita si Siret.

Avertizarea este valabila pâna pe data 24.05.2008, ora 18.00. 


Intră acum și în grupul de