A aparut primul numar al Buletinului Informativ al Colegiului Medicilor din Suceava


Intră acum și în grupul de

Cristian Irimie, presedintele Colegiului Judetean al Medicilor Suceava a anuntat joi, în cadrul unei conferinte de presa, aparitia primului numar al Buletinului Informativ al institutiei. Acesta a declarat ca acest buletin se doreste a fi o punte de legatura si mai ales un mijloc util de informare pentru toti medicii din Suceava, revista fiind distribuita celor aproximativ 900 de medici din judet, de la dispensare pâna la cei din spitale.

„În prezent, în România se duce o campanie denigratoare virulenta, de acuzatii împotriva unui întreg corp porfesional, unul din cele  mai elitiste prin pregatirea si scopul misiunii pe care o au toti cei care practica munca plina de responsabilitate pentru asigurarea starii de sanatate a unei populatii supuse permanent agresiunii unor factori nocivi de natura sociala, economica, de mediu. În aceste conditii, este necesar sa ne unim fortele, sa ne prezentam în societate ca un corp profesional unit, încercând totodata sa izolam pe cei care compromit prin activitatea lor spiritul acestui corp.

Dorim, prin acest Buletin, sa informam colegii nostri, în toate problemele la care au acces mai dificil, sa aratam ce face Consiliul Colegiului Medicilor, ales prin vot de medicii din tot judetul, de asemenea sa facem cunoscut ce obligatii li se impun în defasurarea activitatii profesionale”, precizeaza Cristian Irimie.

Primul numar ofera informatii de „Consultanta juridica : Prevederi legale referitoare la înfiintarea si organizarea unui cabinet medical; Precizari legislative privind raspunderea disciplinara a medicului si activitatea Comisiei de Jurisdictie Profesionala; Codul de deontologie medicala – extras, Comisia de Disciplina – rolul si atributiile sale, Scurta informare referitoare la noua metodologie de acordare a creditelor EMC conform Legii nr. 95/2006; Consultanta financiar-contabila: Cabinet medical individual sau S.R.L.?”.

Cristian Irimie a precizat ca în urmatoarele buletine vor fi prezentate articole medicale, cazuri concrete analizate de Colegiu si sfaturi, precizari din partea CAS Suceava, dar si a ASP Suceava. 


Intră acum și în grupul de