Maternitatea Fălticeni rămâne închisă după ce două probe au ieșit neconforme la analizele de laborator. Se reia procedura de dezinfecție


Intră acum și în grupul de

Maternitatea Fălticeni va rămâne, în continuare, închisă după ce două dintre probele recoltate de reprezentanţii DSP Suceava au ieşit neconforme în urma analizelor de laborator.

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, pentru NewsBucovina, că două din totalul probelor recoltate de la Maternitatea Fălticeni de către reprezentanţii DSP Suceava sunt neconforme.

Zorescu a spus că în urma analizelor de laborator efectuate pe probele recoltate de la Maternitatea Fălticeni a rezultate că două sunt neconforme, respectiv cele de pe suprafeţele de mobilier.

Ea a precizat că a solicitat managerului Spitalului municipal Fălticeni să fie reluată procedura de dezinfecţie la Maternitatea Fălticeni, cu un alt produs dezinfectant, urmând ca după această dezinfecţie să se repete recoltarea de probe.

Medicul epidemiolog sucevean a mai spus că Maternitatea Fălticeni rămâne închisă până când rezultatele analizelor de laborator pe probele recoltate vor fi corespunzătoare.

“Probele recoltate de la incubatoare au ieşit bine”, a menţionat Zorescu.

Managerul Spitalului municipal Fălticeni, medicul Vlad Morariu, a declarat, marţi, pentru NewsBucovina, că două din cele aproximativ 100 de probe recoltate de la Maternitatea Fălticeni sunt neconforme.

Morariu a spus că în cursul acestei zile se efectuează o nouă dezinfecţie şi o nebulizare generală, urmând ca miercuri dimineaţa să fie recoltate noi probe de către reprezentanţii DSP Suceava.

“Sperăm ca lucrurile să meargă pe drumul cel bun, pentru că dorim să deschidem cât mai repede activitatea Maternităţii Fălticeni”, a mai spus Morariu.


Intră acum și în grupul de