Peste 40 de elevi suceveni din clasele V-XI au obţinut premii şi menţiuni la cea de a XV-a ediţie a Concursului de Matematică al Centrelor de Excelenţă “Cătălin Ţigăeru”


Intră acum și în grupul de

Peste 40 de elevi suceveni din clasele V-XI au obţinut premii şi menţiuni la cea de a XV-a ediţie a Concursului de Matematică al Centrelor de Excelenţă “Cătălin Ţigăeru”, desfăşurată, sâmbătă, la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, la care au participat 138 de elevi din judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi şi Suceava.

În urma desfăşurării acestui concurs, patru elevi din judeţul Suceava au obţinut premiul II, alţi patru elevi au obţinut premiul III, iar 33 de elevi au obţinut menţiuni.

Astfel, la clasa a V-a, elevul Paul Burcă, de la Şcoala Gimnazială nr.1 Vatra eDornei, a obţinut premiul II, la clasa a VI-a eleva Alexia Babliuc, de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, a obţinut premiul al III-lea, în timp ce la clasa a VII-a premiul II a fost obţinut de elevul Bogdan Rusu de la acelaşi colegiu sucevean, iar la clasa a VIII-a elevul Andrei Cristinel Airinei, de la Şcoala Gimnazială Bogdăneşti, a obţinut premiul al III-lea la acest concurs.

La liceu, Paul Florin Rebenciuc a obţinut premiul al II-lea, iar Daniel Todaşcă premiul al III-lea, ambii fiind elevi în clasa a IX-a la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava.

Alţi doi elevi ai aceluiaşi colegiu sucevean, Radu Cristian Ştefănescu şi Ruben Andrei Simon, din clasa a XI-a, au obţinut premiul II, respectiv premiul III, la acest concurs.

De precizat este că ediţia a XV-a a Concursului de Matematică al Centrelor de Excelenţă “Cătălin Ţigăeru” a fost organizată de Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi de Consiliul Judeţean Suceava.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de