Zeci de mașini abanonate pe domeniul public al municipiului Suceava urmează să fie ridicate de municipalitate


Intră acum și în grupul de

Zeci de mașini abandonate pe domeniul public al municipiului Suceava urmează să fie ridicate de municipalitate după ce, de luni, Primăria Suceava a reluat acțiunea de preluare a acestor mașini și depozitate la cimitirul de mașini al municipalității.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșosvhi, a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, că luni au fost deja ridicate opt mașini de pe străzile municipiului Suceava și că urmează alte 30 din cartierul Burdujeni pentru care au fost deja emise somații.

Potrivit procedurilor, Poliția Locală trebuie să stabilească dacă autoturismul staționează în același loc de mai mult de un an și apoi este somat proprietarul să îl revendice.

Dacă autovehiclul nu este revendicat în termen de 30 de zile se emite dispoziție de primar de declarare a abandonului după care mașina poate fi ridicată, transportată în cimitirul de mașini și  și valorificată prin REMAT.

Proprietarii care doresc să își recupereze mașina trebuie să achite o amendă cuprinsă între 1000 și 2000 de lei și taxele de ridicare și depozitare.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a spus că polițiștii locali s-au confruntat în acțiunile lor pentru ridicarea acestor mașini și de ostilitatea unor locatari din zonă și ”au avut de înfruntat înjurături, insulte și blesteme”.

Sucevenii care doresc să reclame mașini abandonate pot sesiza Poliția Locală, apelurile fiind înregistrate, a mai spus Harșovschi.

Din august anul trecut și până în prezent au fost ridicate circa 120 de autovehicule abandonate pe domeniul public.(N.B.)


Intră acum și în grupul de