Gheorghe Flutur, invitat la audieri la comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009


Intră acum și în grupul de

Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidențiale din anul 2009 urmează să îl invite, pentru audiere în cursul zilei de marți, în calitatea pe care acesta a avut-o la vremea respectivă, de cooronator al campaniei electorale PDL.

Președintele acestei comisii, senatorul PSD Mihai Fifor, a declarat, miercuri, că audierile la această comisie vor continua săptămâna viitoare.

”Marți îi vom avea invitați pe Emil Boc, prim-ministru la ora aceea, Adriean Videanu, Radu Berceanu, dar și pe domnul Gheorghe Flutur, coordonator al campaniei electorale la acele alegeri”, a spus Fifor care a adăugat că miercuri vor fi audiați Dan Șova, Dan Nica, Dan Radu Rușanu și  Eugen Tomac.

Fostul lider PDL, Vasile Blaga,  care era ministru de Interne suspendat la data prezidențialelor din 2009, a declarat la audierea de miercuri în Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 că nu el a fost șeful de campanie în acea perioadă și că nu a vurt nici măcar să facă parte din staff-ul de campanie și că aceste atribuții au revenit lui Gheorghe Flutur.

„În 2009 am avut funcția de ministrul al Dezvoltării, iar din 1 octombrie 2009, vicepremier și interimar la ministerul de Interne. În 27 noiembrie am predat prerogativele la trei oameni: ordonatorul principal de credite, președinte al Comisiei de organizare a alegerilor din 2009 și adjunct dl Fătuloiu. Din punct de vedere politic de la 1 octombrie când am venit în minister am declarat că nu voi fi șeful de campanie și nici în staff ul campaniei, ci domnul Gheorghe Flutur”, a declarat Blaga.


Intră acum și în grupul de