Viceprimarul Sucevei: Legea privind scutirile la plata cheltuielilor de întreținere pentru copiii sub trei ani e „frecție la picior de lemn”. Scutirea e doar la diferența de consum de apă


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat, miercuri, că legea prin care copiii în vârstă de până la trei ani sunt scutiți de la plata cheltuielilor de întreținere este nefuncțională și e „o frecție la picior de lemn” pentru că se referă doar la scutiri pentru cheltuielile repartizare în funcție de consumurile individuale.

Harșovschi a spus într-o conferință de presă că foarte multe persoane se adresează, în cadrul audiențelor, reprezentanților Primăriei Suceava privind facilitățile de care ar beneficia copiii de până la trei ani prin noua legislație adoptată recent, privind scutirea de la plata cheltuielilor de întreținere.

El a spus că în 19 aprilie 2017 a fost modificată legislația în domeniu și că, din păcate, asociațiile de proprietari pot decide exceptarea de la plata cheltuielilor prevăzute pentru copii cu vârste până la 3 ani doar cele repartizate în funcție de consumurile individuale, acolo unde sunt contoare de branșament

„Singurul loc e la diferențele de apă, care apar pe casa scării. Este o lege nefuncțională. Ea dă posibilitatea Comitetelor executive ala asociațiilor de proprietari să ia aceste decizii”, a spus viceprimarul.

Harșovschi consideră că cel puțin trebuia să se aplice scutirea și la curentul electric de pe casa scării sau la plata femeii de serviciu.

„Așa este legislația, care reglementează doar consumurile individuale. Totuși, asociațiile de proprietari din municipiu pot, în Adunările Generale, să stabilească și alte modalități de reducere a cheltuielilor. S-ar putea ca în Adunările Generale pot stabili și alte reduceri”, a spus Harșovschi.

El consideră că, în forma actuală, legea este o frecție la picior de lemn.

Harșovschi a subliniat că aceste scutiri nu pot fi aplicate de Primărie și că municipalitatea a  informat conducerile asociațiilor de proprietari despre aceste noi prevederi legale.(N.B.)


Intră acum și în grupul de