Deputatul PD-L Aurel Olarean recidiveaza cu scandalurile


Intră acum și în grupul de

Politia din Radauti a început joi seara o serie de cercetari amanuntite asupra unui incident produs în dupa amiaza aceleasi zile, în localitatea Sucevita. Din datele preliminare, se pare ca cei implicati în „scandal” sunt chiar deputatul PD-L Aurel Olarean, candidat la functia de primar al municipiului Radauti si fiul candidatului PNL la primarie, Constantin Galan, Romeo Galan, care, dupa primele informatii, ar fi fost agresat de parlamentarul din Radauti. Din declaratiile oferite imediat dupa incident de Constantin Galan, fiul sau, Romeo Galan, se deplasa joi cu un autoturism, în comuna Sucevita spre o cabana, motivul fiind cel de a o închiria. Romeo Galan va avea la finele acestei saptamâni nunta. Galan sustine ca din spate a venit cu o alta masina deputatul PD-L, Aurel Olarean. Acesta, dupa ce a reusit sa depaseasca masina fiului sau, a blocat-o si a trecut la agresarea lui fara un motiv foarte bine exprimat.

     Constantin Galan sustine ca deputatul Olarean i-ar fi rupt hainele baiatului si, mai mult, a trecut la amenintari cu moartea, cum ca l-ar si împusca, moment în care baiatul sau s-a refugiat în masina si a blocat usile. Galan a mai spus ca ulterior, deputatul PD-L a luat un pietroi pe care l-a aruncat înspre masina si a spart parbrizul. Cel agresat mai sustine ca deputatul a distrus capota masinii, dar si o aripa a acesteia, dupa care a plecat cu autovehiculul sau în tromba. Deputatul a intrat mai întâi într-un sant, dupa care a revenit pe drumul forestier unde s-au petrecut agresiunile, ocazie cu care a lovit o alta masina. Din declaratiile lui Galan reiese ca deputatul Olarean, „parea ca este baut” si a plecat în directia Câmpulung Moldovenesc. Incidentul a fost reclamat prin numarul de urgenta 112, a mai spus Constantin Galan, care a precizat ca a solicitat ca Olarean sa fie depistat în trafic.

     Surse din Politia Radauti au declarat joi seara pentru news-bucovina.ro. ca se faceau cercetari foarte serioase asupra cazului reclamat. Aceleasi surse sustin ca deputatul Aurel Olarean nu era la locul incidentului în momentul când masina Politiei a ajuns si ca s-a încercat contactarea telefonica a deputatului PD-L, însa fara niciun rezultat.

Din datele prelevate la fata locului, cei doi implicati în incident circulau pe un drum forestier foarte îngust, iar deputatul si-a manifestat intentia, în momentul când a ajuns din urma masina lui Romeo Galan, sa o depaseasca. Cum însa acesta nu avea cum sa-i faca loc deputatului sa treaca, a asteptat pâna când drumul s-a mai latit. În acel moment, Olarean ar fi depasit masina lui Galan, a oprit masina lui, s-a dat jos si l-a amenintat pe baiat.

    Martorii la incident sustin ca deputatul a mai lovit la plecare si un autoturism Dacia. Cercetarile în acest caz vor fi continuate pentru stabilirea împrejurarilor în care s-a produs incidentul.

    Deputatul Aurel Olarean a mai fost implicat, în luna august a anului 2005, într-un incident, fiind acuzat de trei politisti din Radauti ca autoturismul cu care se deplasau în misiune a fost blocat în trafic de jeep-ul deputatului. Politistii au reclamat la acea vreme ca parlamentarul i-a somat sa coboare din masina, sa stea cu mâinile ridicate pe un gard si sa dea explicatii în legatura cu modul în care au traversat o cale ferata. Aurel Olarean i-a verificat apoi pe politisti cu fiola, pentru a stabili daca acestia au consumat alcool. Presa nationala a scris pagini întregi despre incident, însa pâna acum nimic nu i s-a întâmplat, din punct de vedere al aplicarii legii, lui Aurel Olarean. 


Intră acum și în grupul de