Cioban, băut și fără permis, a ajuns într-un șanț cu o mașină furată de la o stână din Bosanci

O patrulă de poliție a identificat, în noaptea de joi spre vineri pe raza comunei Bosanci, într-un șanț  din zona denumită „Deal”, autoturismul condus de un bărbat de 27 de ani din județul Botoșani, care a declarat că a condus autoturismul de la o stână din apropiere pe imașul comunal, după care, a pătruns pe drumul comunal neclasificat și a intrat în șanț.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar autoturismul a fost sustras de la stâna unde acesta lucrează, fără consimțământul proprietarului.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”furt în scop de folosință”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.(N.B.)