Peste 200 de kilograme de produse fitosanitare, confiscate de polițiștii suceveni în cadrul unei ample acțiuni


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi, Substanţe Periculoase – IPJ Suceava, au desfăşurat o amplă acţiune pentru identificarea şi sancţionarea celor care nu respectă legislaţia specifică deţinerii şi comercializării de produse fitosanitare, mai ales având în vedere că în această perioadă se constată o intensificare a activităţilor economice cu privire la acest gen de produse.

Astfel, potrivit Poliției Județene Suceava, pe perioada acestei minivacanţe, s-a acţionat  atât pe linia  prevenirii  comiterii unor fapte de natură  penală  sau contravenţională  la regimul  produselor de protecţie a plantelor, cât şi pe linie de constatare a unor astfel de fapte.

FOTO: arhivă

”Au fost desfăşurate 25 verificări  şi  controale în fitofarmacii, farmacii  veterinare, pieţe, târguri sau alte  locuri  de comercializare identificate pe raza de competenţă.

Au fost constatate 11 infracţiuni (9 infracţiuni  privind  “traficul de produse sau substanţe toxice” şi 2 infracţiuni  de „contrabandă calificată”) la regimul  produselor de protecţie a plantelor.

Din totalul infracţiunilor menţionate, un număr de 9 au fost  constatate în flagrant.

A fost indisponibilizată în vederea confiscării  cantitatea de 216 kg produse de protecţie a plantelor de provenienţă  ucraineană  din care 45 litri erbicid, ce vor fi supuse analizelor de laborator în cadrul  cecetărilor penale  ce se efectuează.

Au fost  constatate 11 cotravenţii  pentru nerespectarea prevederilor legale la regimul produselor de protecţie a plantelor, fiind aplicate sancţiuni în valoare totală  de 38.000 lei”, arată sursa citată.

Poliția Suceava precizează că joi 1, iunie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Suceava, au identificat în incinta Centrului  Comercial  Bazar din municipiul Suceava,  o localnică de 59 de ani din Suceava,  care avea expuse pe tarabă  în vederea comercializării, produse destinate combaterii  dăunătorilor, din categoria substanţelor toxice, de provenienţă  ucraineană, fără a deţine autorizaţiile prevăzute de lege în acest sens.

” În cauză s-a dispus indisponibilizarea cantității de aproximativ 15 kg produse destinate combaterii  dăunătorilor, fiole şi granule.

În cauză  s-a  întocmit dosar penal  sub aspectul comiterii infracțiunii de  „trafic de produse sau substanţe toxice”, ce va fi soluţionat  procedural”, menționează sursa citată.

În cadrul acţiunilor organizate s-a beneficiat şi de sprijinul Oficiului  Fitosanitar  Suceava şi  Gărzii de Mediu  Suceava.

 


Intră acum și în grupul de