Ministrul Transporturilor îi răspunde senatorului Dan Cadariu: Reparăm DN 2E Băișești-Păltinoasa și DN 2H Milișăuți-Rădăuți. Alte lucrări, în funcție de rectificări bugetare


Intră acum și în grupul de

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a răspuns senatorului PNL Dan Cadariu că în acest an sunt prevăzute mai multe lucrări de modernizare a drumurilor din județul Suceava, unele fiind finanțate, iar pentru altele se așteaptă finanțare în funcție de rectificările bugetare.

Senatorul PNL de Suceava, Dan Cadariu, l-a întrebat pe ministrul Transporturilor despre programul de întreținere și modernizare a DN2 (E85) pe sectorul de drum Roman-Siret și a DN 2E-sectorul Spătărești-Păltinoasa -Marginea-Vicovu de Jos.

În răspuns, ministrul Răzvan Cuc arată că Direcția Regională de Drumuri și Poduri (D.R.D.P.) lași a propus în programele de proiectare de investiții și reparații capitale, pentru anii anteriori, dar și în 2017, efectuarea de expertize tehnice și proiecte în faza Documentației de Avizare a Lucrărilor de lntervenție (D.A. L.I.), pentru fi incluse în bugetul companiei și respectiv în Programul Anual al Achizițiilor Publice (P.A.A. P.) aferent D.R.D.P.lași, pentru reabilitare DN 2, km 407+100 – km 482+230, intersecția cu DN 2E – Suceava-Siret, reabilitare DN 2E km 31+582 – km 65+750, Păltinoasa – Marginea, reabilitare pod pe DN 2E km 39+383 , peste pârâul Blindet la Cacica, pod pe DN 2 E Km 57+400 la Clit și reabilitare pod pe DN 2E km 79+179 , peste râul Suceava la Vicovu de Sus.

„În  ceea  ce  privește  finanțarea, precizăm  că strategia  de  dezvoltare și modernizare  a

infrastructurii  rutiere  a   României, este  stabilită  la   nivel  guvernamental   prin  Ministerul

Transporturilor și C. N.A. I.R. S.A., în funcție de disponibilitățile financiare de la bugetul de stat, care se aprobă prin Legea bugetului de stat pentru anul următor. lncluderea acestor obiective

într-un program de finanțare va putea fi analizată în cazul unei rectificări bugetare pe anul 2017 cu  condiția  suplimentării fondurilor  alocate  programului  de  reabilitare și  modernizare  a drumurilor naționale”, arată ministrul.

El precizează că,  până   la   asigurarea   resurselor   financiare   necesare   reabilitării/modernizării

sectoarelor respective de drumuri naționale, CNAIR S.A. prin DRDP lași, în cadrul programului de întreținere  pe anul 2017, a semnat contractele subsecvente  pentru executarea unor covoare asfaltice pe DN 2E  în aceasta perioada, de la km 15+300 – 30+505, respectiv între localitățile Baișești – Păltinoasa și pe DN 2H, km 3+000 – km 12+070, Milișăuți – Rădăuți.

Totodată, pe DN 17B, sectorul cu carosabil din beton de ciment, vor fi realizate reparații prin tratamente bituminoase, arată Cuc.

„Pentru acest an au fost prevazute și alte lucrări de covoare asfaltice pentru județul Suceava, care vor fi realizate în funcție de rectificările bugetare, astfel: pe DN 2, km 457 – 463 (lacobești – Siret) și pe DN 17A, km 29+850 – km 37+658”, precizează ministrul.

Răzvan Cuc subliniază că în cursul anului 2016 au fost executate covoare asfaltice pe DN 2(E 85), de la ieșirea din municipiul Suceava până la intersecția cu DN 2H la lacobești, pe DN 2H, de la intersecția cu DN 2 până la Milișăuți și pe unele sectoare de la Rădăuți la Putna, precum și pe DN 17A și pe DN 17B.


Intră acum și în grupul de