Statul va plati toate drepturile salariale castigate prin hotarari definitive ale instantelor catre bugetari


Intră acum și în grupul de

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat sâmbata, la Suceava, ca Guvernul va achita toate drepturile salariale câstigate prin hotarâri definitive ale instantelor, inclusiv cele privind Ministerul Public, chiar daca în unele cazuri, acolo unde sumele sunt mai mari, va exista o esalonare a platilor. Varujan Vosganian a spus într-o conferinta de presa, ca au existat câteva probleme legate de tichetele de tip cadou sau de cresteri ale salariilor angajatilor din diferite domenii. „Eu nu cred ca interesele poporului român se încurajeaza prin cadouri, ci prin slujbe mai bine platite si stabile. Am gasit o solutie cu tichetele cadou, care a multumit pe toata lumea si în primul rând a multumit echilibrul bugetar”, a explicat ministrul.  

Acesta a aratat ca zilele trecute a fost gasita si o solutie pentru personalul medical implicat în situatii de urgenta. „Am alocat o majorare salariala importanta pentru cei din spitalele de urgenta, personalul ATI”, a mai spus ministrul. Varujan Vosganian a spus ca pe lânga aceste drepturi banesti, „vin din urma, ca un tavalug, tot soiul de procese cu personalul bugetar”, care acuza ca desi legea a fost suspendata într-un an, asta nu înseamna ca dreptul salarial respectiv a fost anulat, ci doar amânat.

„Ani de zile legea bugetului a suspendat anumite drepturi, iar personalul respectiv a dat în judecata statul, pe motiv ca, fiind suspendate si nu anulate, drepturile curg. Eu acum platesc din 2001 tot felul de drepturi, prime de vacanta, sporuri neuropsihice”, a mai spus Varujan Vosganian. Acesta a subliniat ca, în calitate de ministru al Economiei si Finantelor, aplica legile Parlamentului si hotarârile definitive ale instantelor, inclusiv în ceea ce priveste Ministerul Public. „Vom plati tot. Chestiunea este ca, în anumite situatii, unde ele exced exercitiul bugetar, sunt convins ca reprezentantii acestor bresle vor avea întelegerea de a avea o esalonare în timp a acestora, dar semnalul este ca onoram toate hotarârile definitive ale instanetelor, chiar daca ele costa”, a mai spus Varujan Vosganian.


Intră acum și în grupul de