Fotbal Club Cetatea : Marian Pana a trecut la pregatirea juniorilor


Intră acum și în grupul de

Daca jucatorii Cetatii au intrat în vacanta imediat dupa banchetul de miercuri seara, tehnicianul Marian Pana va ramâne pe terenul de fotbal pâna la sfârsitul lunii mai. Antrenorul “galben-albastrilor” intentioneaza sa se ocupe în ultima saptamâna de sedere la Suceava de pregatirea mai multor juniori aflati în atentia echipei mari pentru viitoare editie de campionat. Astfel, pe lânga Vladut Leuciuc, Vlad Stanescu, Alexandru Moldovan, Bogdan Lupu sau Razvan Breniuc, aflati deja în lotul mare, seful bancii tehnice de pe Areni a convocat la antrenamentul de astazi alti noua fotbalisti din propria pepiniera: Eusebiu Jalba, Andrei Duman, Razvan Matei, Cezar Ciurla, Cristian Gales, Catalin Golofca, Sebastian Avramia, Nicolae Azaharioaie si Alexandru Gavriloaia, toti componenti ai grupei de juniori B, pregatita de Aurel Constantin.

De altfel, oficialii Cetatii au admis în nenumarate rânduri ca fotbalul juvenil local necesita conditii acceptabile de antrenament pentru dezvoltarea calitatilor individuale ale jucatorilor, prezenta initiativa având menirea de a face o selectie printre talentele din propria ograda, mai ales ca, în viitorul sezon de Liga a II-a, formatia suceveana va fi obligata prin regulament sa utilizeze în primul unsprezece un jucator aflat la vârsta junioratului, pe întreg parcursul unui meci.

Desi a evitat sa dezvaluie numele jucatorilor pe care urmeza sa-i aduca la Cetatea, antrenorul Marian Pana a recunoscut ca gruparea suceveana va demara luni primele negocieri pe piata transferurilor. “Am asteptat finalul campionatului în liga secunda, deoarece nu putem contacta fotbalisti aflati în competitie cu alte echipe. Nu avem nume impresionante pe lista de achizitii, însa vrem sa aducem jucatori cu experienta care sa ne ajute în viitorul sezon”, a mentionat Marian Pana. În atentia formatiei sucevene se afla fundasii Raul Marincau (liber de contract) si Alexandru Matel (Delta Tulcea), mijlocasii Florin Hidisan (UTA Arad), Iosif Melcea (CSM Râmnicu Vâlcea), Mircea Voicu (CSM Râmnicu Vâlcea), Valentin Iovita si Constantin Doicaru (ambii de la Gloria Buzau), precum si atacantii Laurentiu Boroican (CSM Râmnicu Vâlcea) si Ion Coman (Forex Brasov).

Cetatea studiaza în acest moment si piata de transferuri din Republica Moldova. Un prin pas pe aceasta filiera fiind facut prin cooptarea la antrenamentele de saptamâna trecuta a mijlocasului Denis Galiarski, jucator ce a evoluat ultima oara pentru prim-divizionara moldava Politehnica Chisinau. „Pe Galiarski l-am vazut cu prilejul ultimului amical. Are câte putin din toate: viteza în regim de joc, tehnicitate si simt al portii. Vom încerca sa pastram legatura cu impresarul lui pâna la reunirea lotului programata pe 23 iunie”, a precizat tehnicianul Marian Pana.

De altfel, presedintele clubului sucevean, Dumitru Moldovan, si antrenorul Marian Pana întentioneaza sa se deplaseze în cursul zilei de luni în Republica Moldova, pentru a asista la unul dintre jocurile formatiei Bisiktas Chisinau. Invitatia a venit din partea impresarului Iurie Friniuc, care le-a recomandat oficialilor de pe Areni mai multi jucatori de la gruparea de peste Prut.

Necesitatea unei campanii seriose de achizitii vine dupa ce formatia suceveana a încheiat sezonul trecut cu doar 20 de fotbalisti în cadrul lotului, dintre care 3 accidentati si 6 aflati la vârsta junioratului.

Conform Federatiei Române de Fotbal, perioada oficiala de transferuri va începe pe 9 iunie – data la care se vor putea efectua primele legitimari – si se va încheia odata cu ultima zi a lunii august.

Conducatorii gruparii de pe Areni nu au renuntat la ideea efectuarii unui cantonament în strainatate în vederea pregatirii viitorului sezon. Varianta agreata de antrenorul Marian Pana se pare ca este Austria, oficialii clubului sucevean fiind în acest moment în cautarea unei locatii precise, precum si a unei firme care sa le asigure pe lânga conditiile de transport si cazare si perfectarea a cinci-sase meciuri de verificare. “Diferentele de pret dintre un cantonament în tara si unul în strainatate nu sunt foarte mari. Conditiile de pregatire în afara tarii sunt însa incomparabil mai bune. În plus, în cadrul sejurului extern am avea asigurate prin contract câteva partide amicale si am evita astfel problemele pe care le-am întâmpinat în iarna când nu am gasit adversari pentru jocurile de verificare”, a mentionat Marian Pana. Conform programului de pregatire stabilit de tehnicianul Cetatii, cantonamentul din Austria ar urma sa se desfasoare în perioada 21-31 iulie, cu trei saptamâni înainte de startul viitorului sezon de Liga a II-a.

Jucatorii suceveni vor îmbraca începând cu viitoare editie de campionat echipamente marca Saller. Oficialii clubului au ales produsele firmei germane, atât din considerente de pret, cât mai ales datorita calitatii îmbracamintei sportive. “Avem nevoie neaparat de cateva rânduri de echipament pentru o imagine cât mai buna a echipei la antrenamente si pe teren”, a precizat presedintele Dumitru Moldovan, care a dat asigurari suporterilor ca echipamentul comandat va purta culorile oficiale ale clubului: galben-albastru. 


Intră acum și în grupul de