Maternitatea Fălticeni va primi aviz sanitar de funcţionare din partea DSP Suceava


Intră acum și în grupul de

Maternitatea Fălticeni va primi aviz sanitar de funcţionare din partea DSP Suceava după ce rezultatele analizelor de laborator efectuate pe ultimele probe recoltate de la unitatea sanitară respectivă au ieşit corespunzătoare.

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că ultimele rezultate ale analizelor de laborator pentru probele recoltate de la Maternitatea Fălticeni sunt corespunzătoare, iar în cursul zilei de marţi va fi eliberat aviz pentru deschiderea Maternităţii Fălticeni.

“Din punctul nostru de vedere sunt întrunite acum toate condiţiile de asigurare a unei asistenţe medicale în deplină securitate atât pentru mame, cât şi pentru nou-născuţi.

Sigur că această unitate sanitară va rămâne sub stricta noastră monitorizare, pentru a evita apariţia unor situaţii epidemiologice deosebite”, a spus Zorescu.

Zorescu a spus că Maternitatea Fălticeni a fost expertizată în cursul zilei de marţi, iar după această procedură va fi eliberat avizul sanitar de funcţionare, iar în perioada următoare va fi deschisă activitatea şi se vor putea relua internările.

Ea a spus că ,în general, toate maternităţile din judeţ sunt monitorizate de DSP Suceava, fiind considerate secţii cu risc, iar conform unei proceduri existente, trimestrial, sunt recoltate probe şi se desfăşoară activităţi de control în aceste unităţi sanitare.

“Cu atât mai mult o vom face aici, la Fălticeni, date fiind condiţiile particulare în care a fost transportată aparatura medicală”, a menţionat Zorescu adăugând că există siguranţa că după numeroasele dezinfecţii efectuate la Maternitatea Fălticeni sunt asigurate condiţii sigure pentru asistenţa medicală.

Directorul executiv al DSP Suceava, ing. Andrei Ianovici, a declarat în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că va emite, marţi, o decizie pentru desemnarea medicului epidemiolog Cătălina Zorescu pentru realizarea procedurii de întocmire a referatului de evaluare pentru unităţile sanitare cu paturi, precum şi pentru referatele de evaluare pentru unităţile sanitare, iar directorul executiv va semna autorizaţiile sanitare de funcţionare.

Directorul Spitalului municipal Fălticeni, medicul Vlad Morariu, a declarat, marţi, pentru NewsBucovina că autorizaţia sanitară de funcţionare a Maternităţii Fălticeni va fi primită în cursul zilei de miercuri, după procedura de expertizare a unităţii realizată deja de reprezentanţii DSP Suceava.

Morariu a explicat că autorizaţia sanitară de funcţionare va fi ataşată la dosarul de evaluare ce va fi depus de Spitalul municipal Fălticeni la Casa de Asigurări de Sănătate Suceava, procedură necesară în cazul în care apar schimbări, aşa cum a fost mutarea Maternităţii Fălticeni într-un alt spaţiu, iar după primirea răspunsului din partea CAS Suceava va putea fi deschisă  activitatea unităţii sanitare respective.

“Sperăm să primim un răspuns cât mai repede, iar personalul medical al Maternităţii Fălticeni va reveni la lucru în momentul în care activitatea începe efectiv”, a spus Morariu.

Purtătorul de cuvânt al CAS Suceava, economist Anda Sălăgean, a declarat pentru NewsBucovina că după ce Spitalul municipal Fălticeni va depune documentaţia se întruneşte Comisia de evaluare, care va da o decizie de evaluare în baza documentelor prezentate.

Ea a spus că termenul maxim de evaluare este de 30 de zile de la depunerea documentaţiei, însă comisia de evaluare se va întruni în cel mai scurt timp pentru a da o decizie în acest sens.

(Liliana Bujdei)

 

 

 


Intră acum și în grupul de