13.500 de turiști și-au petrecut minivacanța de Rusalii în Bucovina. Flutur: parcurile de aventură, piscinele & SPA, centrele de echitație, nu au reușit să facă față solicitărilor grupurilor de copii și tineri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, că aproximativ 13.500 de turiști și-au petrecut minivacanța de Rusalii în Bucovina.

El a arătat că în perioada 1-5 iunie gradul de ocupare a fost de  75 la sută în Suceava, de 85 la sută în Vatra Dornei și 90 la sută în Câmpulung Moldovenesc.

Grad de ocupare de 100 la sută a fost la Vama, Gura Humorului și în zona Putna-Sucevița 100%.

”În total, un număr de aproximativ 13.500 turiști și-au petrecut minivacanța de 1-5 iunie în Bucovina. Facilitățile de agrement, în special – parcurile de aventură, piscinele & SPA, centrele de echitație,  nu au reușit să facă față solicitărilor grupurilor de copii și tineri”, a spus Flutur.

El a arătat că în continuare, împreună cu asociațiile de turism si cu primăriile vor trebui să fie încurajate și sprijinite investițiile pentru turismul activ.

„Ma refer la piscine, inclusiv cele cu apă sărată, trasee turistice. Trebuie făcute noi parcări, neapărat și cât mai repede”, a spus Flutur.(N.B.)