O tranşă de 6000 de cutii de lapte praf destinat alimentaţiei sugarilor completează stocul DSP Suceava


Intră acum și în grupul de

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă că stocul de lapte praf a fost completat cu 6000 de cutii de lapte praf în greutate de 400 de grame fiecare, costul total al acestora fiind de 100 000 de lei, iar cantitatea asigură necesarul pentru mai multe luni.

Zorescu a spus că alţi 100 000 de lei sunt destinaţi achiziţiei de lapte praf pentru trimestrul al III-lea, fiind aşteptată şi rectificarea bugetară pentru completarea stocului până la sfârşitul anului.

Ea a mai spus că în acest an au fost alocate fonduri de 200 000 de lei pentru achiziţia de lapte praf, suma fiind mai mică decât anul trecut, când alocaţia bugetară pentru acest capitol a fost de aproximativ 400 000 de lei.

Directorul adjunct al DSP Suceava a precizat că aceste cutii de lapte praf sunt preluate de la DSP Suceava de către reprezentanţii primăriilor din judeţ, în funcţie de solicitările medicilor de familie.

Medicul sucevean a menţionat că, în general, cele mai multe solicitări de lapte praf sunt în zonele Voitinel, Zvoriştea şi Valea Moldovei, subliniind că, anual, aproximativ 1800 de copii din judeţul Suceava, care nu pot fi alăptaţi la sân, beneficiază gratuit de lapte praf.

Reamintim că, potrivit Ordinului MS nr.1253/2006, laptele praf este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de