Deputatul PSD Bejinariu cere expertiza psihiatrica pentru deputatul Olarean, dar si audierea ministrului de Interne


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, membru al Comisiei de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala, a anuntat ca este decis sa solicite audierea, în comisie, a ministrului de Interne, Cristian David. Subiectul pentru care ministrul va trebui sa dea explicatii este cazul deputatului Aurel Olarean, acuzat de amenintare si distrugere si modul în care a reactionat Politia din judetul Suceava. Eugen Bejinariu a spus duminica, într-o conferinta de presa, ca va cere audierea ministrului de Interne si Reformei Administrative, Cristian David, în Comisia de Aparare, Ordine Publica, Siguranta Nationala, unde acesta sa explice membrilor comisiei de ce seful IPJ Suceava nu-si face datoria în cazul deputatului Aurel Olarean, care este acuzat de amenintare si distrugere în urma unui incident cu fiul contracandidatului liberal la functia de primar al municipiului Radauti, Constantin Galan. „Sa explice domnul David de ce nu-si face datoria seful IPJ Suceava în acest caz si în alte cazuri de acest gen”, a declarat deputatul Bejinariu.  

Acesta a aratat ca Aurel Olarean nu a fost sanctionat dupa ce „a arestat doi politisti” în Radauti în urma cu doi ani si nici dupa ce, în urma cu un an, l-a amenintat pe primarul din Milisauti, în timpul campaniei pentru alegerile euro-parlamentare. Eugen Bejinariu a mai anuntat ca va sesiza si Comisia de abuzuri din Camera Deputatilor în cazul deputatului Aurel Olarean si s-a întrebat de ce presedintele acestei comisii nu s-a autosesizat în cazul acestor „fapte grave” ale unui membru al Parlamentului României.

În acelasi context, Eugen Bejinariu i-a cerut prefectului de Suceava, Alexandru Baisanu, sa solicite, cât mai repede, o ancheta în acest cazul Olarean si a apreciat ca Parchetul Curtii de Apel Suceava nu avea motiv sa-si decline competenta în acest caz Parchetului Înaltei Curti de Casatie si Justitie, întrucât Aurel Olarean nu a facut fapta în calitate de parlamentar.

Totodata, deputatul PSD a mai spus ca în cazul lui Aurel Olarean, se impune o expertiza psihiatrica, întrucât parlamentarul democrat liberal nu este la prima abatere grava. „Asemenea oameni nu au ce cauta în Parlament. Nu înteleg de ce trebuie sa poarte pistol. Sa se apere de cei care l-au votat sa ajunga demnitar?”, s-a întrebat Eugen Bejinariu. Totodata, deputatul PSD i-a cerut senatorului PD-L de Suceava, Gheorghe Flutur, sa-si asume, prin declaratii publice, „faptele huliganice” ale lui Olarean. „El si-a asumat faptele huliganice ale lui Olarean pentru ca vineri l-a luat de mâna si s-a plimbat prin toate locurile din Radauti în campanie”, a explicat Eugen Bejinariu.  

Parlamentarul PSD a apreciat ca „Gheorghe Flutur e un foarte mare pericol pentru judet, pentru cetatenii acestui judet”, aratând ca acesta se vede „Maria Sa Voda Flutur”, astfel încât toata lumea sa se ploconeasca, sa-i sarute mâna si sa stea în genunchi în fata lui.  

Pe de alta parte, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat ca PSD a fost implicat în toate „mizeriile” din campania electorala „de la clona lui Flutur, la taierea banner-elor, la provocarea candidatilor, inclusiv de la Radauti”. Acesta a apreciat ca PSD „nu e învatat sa piarda frumos”. „Au mers atât de departe, ca pâna si cei care mor în judet, mor din cauza noastra”, a spus senatorul PD-L. Gheorghe Flutur a precizat ca este optimist si ca prin victoria pe care o va avea în aceste alegeri, va contribui si la reformarea PSD Suceava. 


Intră acum și în grupul de