Aproape 100.000 de vizitatori în primele cinci luni la Muzeul Bucovinei. Punctele de atracție rămân Cetatea de Scaun și Muzeul de Istorie al Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Muzeul Bucovinei a avut în primele cinci luni ale acestui an aproape 100.000 de vizitatori, iar numai în minivacanța de Rusalii au fost la obiectivele acestei instituții aproape 16.000 de vizitatori.

Potrivit datelor statistice, în perioada 1-4 iunie la Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul de Istorie, Muzeul Satului Bucovinean, Muzeul de Științele Naturii și Muzeul Ciprian Porumbescu, care aparțin de Muzeul Bucovinei, s-au înregistrat 15.789 vizitatori.

Până în prezent, de la începutul anului, s-au înregistrat 94.075 vizitatori.

Astfel, după 5 luni, în acest an sunt deja peste 10.000 de vizitatori în plus față de primele șase luni ale anului trecut, când s-au înregistrat 83.988 vizitatori.

„Apreciez că la creșterea interesului față de aceste obiective a contribuit, în mod special, deschiderea Muzeului de Istorie, în august anul trecut, și expozițiile permanente de la Cetatea de Scaun” a spus președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.(N.B.)


Intră acum și în grupul de