Ziua Adopţiei a fost marcată şi la Suceava printr-un eveniment la care au participat părinţi împreună cu copii adoptaţi


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 40 de părinţi şi 26 de copii adoptaţi au participat la evenimentul organizat de DGASPC Suceava cu prilejul Zilei Adopţiei, ce a avut ca scop “celebrarea creșterii copiilor în inima și casa unei familii prin adopție, împărtășirea bucuriei experienței adopției și promovarea unei imagini pozitive a adopției naționale”.

Potrivit unui comunicat de presă al DGASPC Suceava, inițiativa de a marca la Suceava  Ziua Națională pentru Adopție s-a născut în  anul 2014 și este menită “să celebreze familiile care au dorit sa ofere o şansa unor copii care nu au avut parte de iubirea parentală și de un mediu propice pentru dezvoltarea lor psihică, fizică și spirituală”.

În programul evenimentului a fost inclus un concurs de desene cu tema “Colorează-ţi visele”.

Totodată, programul a mai inclus şi discuţii privind modificările legislative din luna august 2016 la care au participat părinţii adoptivi şi specialişti ai Biroului de Adopţii şi Post-adopţii.

În cadrul evenimentului, copiii, alături de Clovnul Bobo, s-au întrecut în a-și colora visele în cadrul unui concurs de desene intitulat ”Colorează-ți visele”.

“Fiecare copil și-a ales o profesie și a primit un desen conform alegerii făcute, pe care l-a colorat cât mai frumos, așa cum și-a dorit”, se menţionează în comunicatul de presă.

Copiii participanţi la eveniment au primit diplome din partea directorului executiv al DGASPC Suceava, Nadia Crețuleac, al directorului economic,  Dragoș Brăteanu şi al coordonatorului Biroului Adopții-Gabriela Prundel,  diplome realizate cu sprijinul Fundației ”Te Aud România”.

Copiilor le-au mai fost oferite cărți şi câte o felie de tort, graţie sprijinului acordat de ITC ANID şi de Asociația Multicare.

La finalul evenimentului, s-a realizat un afiș cu “visele colorate” de copii.

“A fost o zi absolut minunată, animată de clovnul Bobo, dar și de copiii și soția acestuia, care i-a încântat pe copiii prezenți la eveniment cu”face painting”, pictându-i pe față cu desene vii și în culori superbe, în funcție de dorințele fiecăruia. O zi minunată în care cu  toții am celebrat adopția, ca pe o cale firească și minunată de a deveni părinte!”, se mai precizează în comunicatul de presă semnat de directorul executiv al DGASPC Suceava, Nadia Creţuleac.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de