Handbal : Rulmentul-Larvik 19-25. Cupa Cupelor merge in Norvegia


Intră acum și în grupul de

„Daca vom juca la adevarata valoare, vom avea un meci usor. Si daca va fi greu, tot noi vom câstiga Cupa Cupelor”, declara optimistul finantator al Rulmentului Brasov, Teodor Florescu, cu doar câteva minute înainte de începerea mansei secunde a marii finale. Din pacate însa, si adversarele din Norvegia au jucat la adevarata lor valoare. Dupa ce a învins cu 25-21 în tur, Larvik a reusit sa se impuna si la Brasov, scor 19-25, si sa îsi adjudece Cupa Cupelor, trofeu câstigat sezonul trecut de Oltchim Râmnicu Vâlcea.

În fata presedintelui Traian Basescu, venit la Brasov pentru o noua baie de multime, elevele Marianei Târca au început în forta, dar s-au stins repede si, dupa ce Neagu a ratat un 7 metri, Rulmentul a reusit sa marcheze primul gol în minutul trei prin vedeta Simona Gogârla. În doar 80 de secunde însa, norvegiencele au punctat de trei ori, astfel încât scorul devenea 1-3. Echilibrul a fost însa cuvânt de lege în prima repriza. Pe rând, tabela a aratat, încapatânata, 3-3, 4-4, 5-5, 6-6, 7-7, 8-8, 9-9 si, în final de repriza, 10-10. Doar 20 de goluri marcate într-o repriza în care principalele protagoniste au fost cele doua portarite, Spirova de la Rulmentul si Rantala de la Larvik.

Echilibrul a fost în sfârsit rupt în începutul actului secund, când senzationala Cristina Neagu a dus scorul la 12-10. Momentul psihologic al partidei si al întregii finale s-a consemnat în minutul 35. Mai întâi, golul lui Sorodoc a fost anulat pentru pasi. Pe contra, Spirova a aparat senzational, dar brasovencele nu au fructificat atacul si norvengiencele au marcat la faza imediat urmatoare. Astfel încât, în loc sa fie 13-10, scorul devenea 12-11. Din pacate, acela avea sa fie începutul sfârsitului pentru Rulmentul. La 13-12, Larvik au marcat de nu mai putin de cinci ori fara a primi gol si, în minutul 41, tabela arata un trist 13-17. Zarurile erau aruncate. Pentru brasovence au urmat 19 minute de lupta oarba, în care scandinavelor le-a iesit practic totul. Scor final 19-25 si Cupa Cupelor ia drumul Peninsulei Scandinave.


Intră acum și în grupul de