FOTBAL : Dani Coman pierde Euro. Stancioiu, chemat la lot


Intră acum și în grupul de

Fara doar si poate, Fortuna nu este de partea noastra în aceste zile premergatoare evenimentului fotbalistic numarul unu al anului, Euro 2008. Cu doar doua saptamâni înainte de debutul turneului final din Austria si Elvetia, „tricolorii” l-au pierdut si pe Dani Coman.

Dupa cum stim, primul care a declarat forfait a fost Ovidiu Petre. Accidentat prosteste de un cameraman în timpul unui meci de volei de plaja, mijlocasul Stelei s-a resemnat si a fost nevoit sa se obisnuiasca, din pacate, cu ideea ca va urmari Europenele din fata televizorului. Dimineata zilei de sâmbata a adus o alta veste proasta din tabara „tricolora”. Dani Coman, portarul Rapidului, nu va putea nici el participa la turneul austro-helvet.

Anuntul a fost facut de Federatia Româna de Fotbal, prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul oficial: „Accidentarea suferita de portarul Danut Coman în timpul antrenamentului de ieri, 23 mai a.c., s-a dovedit a fi o fractura a degetului mare al mâinii stângi. În aceste conditii – cum s-a impus aplicarea unui ghips, ce va trebui pastrat timp de trei saptamâni, perioada ce-i vor urma alte doua-trei saptamâni de recuperare, selectionerul Victor Piturca a fost nevoit sa renunte la serviciile lui Coman în perspectiva meciului amical cu Muntenegru (31 mai a.c., ora 20.45, pe stadionul „Steaua” din Bucuresti) si, în special, în cea a participarii la turneul final al Euro 2008”.

În acelasi comunicat emis de FRF se arata si numele înlocuitorului goalkeeper-ului giulestean: „Coman va parasi cantonamentul echipei noastre nationale de la Centrul de Fotbal Mogosoaia, el urmând sa fie înlocuit cu Eduard Stancioiu (CFR Cluj)”. Asadar, o sansa mare si nesperata pentru portarul campioanei. Cu toate acestea, avem de ce ne face griji. Bogdan Lobont trece printr-o criza de forma, „luata” de la colegii de la club, Dani Coman nu poate juca, iar ceilalti doi portari, Edi Stancioiu si Marius Popa nu au experianta necesara unei eventuale titularizari la un turneu de asemenea anvergura. 


Intră acum și în grupul de