Lungu a constatat că e nevoie de reluarea comandamentelor săptămânale pentru impulsionarea firmelor care lucrează la proiectele din oraș. Și el a criticat firma care repară străzile din municipiu


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că va relua organizarea, săptămânal, de comandamente cu firmele care execută lucrări în oraș. „Aceste comandamente să ducă la o creștere a activității de investiții și de finalizare a unor obiective până la sfârșitul anului”, a spus Lungu.

El a spus că vor fi organizate comandamente pentru proiecte cum ar fi Zona de agrement, iluminatul cu becuri tip LED, drumurile și parcările din Cartierul Europa, locuințele ANL, infrastructura electrică, partea de investiții la străzi, respectiv strada Constantin Moraru din Ițcani, strada Lev Tolstoi din Burdujeni-Sat, menționând că în 28 iunie este licitație pentru execuția modernizării str. Vasile Bumbac prin PNDL.

„Vom avea aceste comandamente săptămânale pentru a impulsiona activitatea de investiții”, a spus Lungu.

Lungu a spus că a văzut remarcile viceprimarului Lucian Harșovschi privind firma care realizează lucrările de reparații stradale și le consideră „foarte corecte”.

„Această firmă cu care lucrăm în oraș are lucrări și investiții. Pe partea de investiții merg mai bine și nu ar avea forță suficientă de muncă pe partea de reparații. Nu avem niciun leu datorie la această firmă și trebuie să se mobilizeze și să aducă oameni dacă a câștigat licitația”, a spus Lungu.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat, în urmă cu o săptămână, că este nemulțumit de cum lucrează firma Autotehnorom care a câștigat contractul pentru reparațiile străzilor din municipiu pentru următorii doi ani.

„Chiar dacă avem anumite lucrări în toate zonele orașului nu sunt mulțumit deloc de cum merge treaba cu aceste lucrări de reabilitare stradală, mai exact nu sunt mulțumit cu noul constructor”, a spus viceprimarul într-o conferință de presă.

El a arătat că reprezentanții firmei spun că vor realiza obiectivele propuse, dar nu au echipe și lucrători suficienți.

„Toate discuțiile cu ei au fost cu ”Da, da, da”, dar nu au echipe mai multe. Am solicitat și ni s-a promis că vor fi suplimentate aceste echipe. Se plâng că nu au oameni, că nu este forță de muncă”, a spus viceprimarul.

Harșovschi a explicat că Primăria trebuie să respecte programul aprobat prin bugetul local și și-a exprimat speranța că vor fi cheltuiți banii alocați.

El a arătat că dacă pentru primele două trimestre era alocată suma de 3,1 milioane de lei pentru astfel de lucrări în prezent sunt facturate lucrări de doar 719.000 de lei și estimate lucrări de alți 861.000 de lei.

„Astfel, la 1 iunie, din bugetul de 3,1 milioane de lei sunt cheltuiți doar 1,58 de milioane de lei, respectiv jumătate din suma programată. Ar însemna ca în luna iunie să cheltuim cealaltă jumătate, ceea ce mi-e foarte greu să cred că vor să facă acești constructori”, a menționat viceprimarul.(N.B.)


Intră acum și în grupul de